22.1 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Pernar posjetio srbijansku Skupštinu na poziv desničara iz Dveri, pa večeras stiže...

Pernar posjetio srbijansku Skupštinu na poziv desničara iz Dveri, pa večeras stiže u Bujicu

Nakon 88 godina od atentata i ranjavanja članova Hrvatske Seljačke Stranke Ivan Pernar se vratio u Beograd. Riječ je naravno o potomku odvjetnika Pernara koga je u tadašnjem zdanju Skupštine ranio zastupnik Radikalne stranke Puniša Račić, prenosi srbijanski Sputnjik.

Ivan Pernar 20. lipnja 1928. godine pogođen je s dva metka, u ruku i prsa. Drugi metak u tijelu je nosio do kraja života. Za Drugog svjetskog rata čelnici NDH zatvorili su ga u Jasenovac, odakle je pred kraj rata pušten na intervenciju kardinala Alojzija Stepinca. Zatim pred partizanima bježi u SAD, a umro je u New Yorku 1967. godine, prenosi Sputnjik, koji dodaje da je u skupštinu došao na poziv Dveri, srbijanske desne stranke.

Na konstataciju Sputnjika da su Dveri za širu javnost možda posljednja stranka koja bi ugostila Pernara, šef Dveri Boško Obradović kaže da je to još jedna od velikih predrasuda prema pokretu koji ljudi nedovoljno poznaju.

„Mi se već druže vrijeme poznajemo i redovno kontaktiramo, jer pripadamo novoj generaciji političara koja želi da na nov način postavi odnose na Balkanu“, kaže Obradović.

Večeras je Pernar gostovao kod Velimira Bujaneca u Bujici.

“Večeras u 20 kod Bujanca, o svemu o čemu se ne smije pričati, počet ćemo sa Stankovićem”, najavio je Pernar.

Pernar u Bujici uoči 25 godina masakra Vukovara ima teoriju o genocidu i protjerivanju Srba

Najnovije

Još iz rubrike

2 KOMENTARI