26.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Srbija: Migranti uzaludno čekaju na granici s Hrvatskom, Srbi očekuju da se...

Srbija: Migranti uzaludno čekaju na granici s Hrvatskom, Srbi očekuju da se vrate u Beograd

Stotinjak migranata koji su u petak pješke krenuli prema Hrvatskoj stigli su do Tovarnika, blizu granice s Hrvatskom, rekao je Ivan Mišković iz Komesarijata za izbjeglice dodajući da su odbili ponuđeni smještaj u prihvatnim centrima.

“Oko stotinjak migranata stiglo je do Tovarnika, blizu granice s Hrvatskom, i dalje s istim zahtjevima – da prijeđu u Hrvatsku”, rekao je Tanjugu Ivan Mišković.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu Nenad Ivanišević rekao je ranije da su migranti pod neprestanom pratnjom policije, UNCHR-a i Komesarijata, te da je njihov odlazak prema granici s Hrvatskom još jedan uzaludan pokušaj ljudi u očaju da skrenu pažnju na sebe i natjeraju EU da otvori granice.

“I dosadašnji pokušaji su bili neuspješni. Očekujem da se brzo vrate u Beograd, odnosno u prihvatne centre”, rekao je Ivanišević navodeći da je u Srbiji trenutno oko 6.000 ljudi, a u prihvatnim centrima ima mjesta za oko 5.000 osoba, te da će zahvaljujući donacijama do kraja mjeseca ti kapaciteti biti prošireni za još 1.000 mjesta.

Orepić se oglasio nakon što je srbijanska policija zatvorila granični prijelaz Tovarnik zbog migranata

Oko 150 migranata iz Beograda ide pješke prema Hrvatskoj, migranti idu autocestom, promet otežan

Najnovije

Još iz rubrike