17.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Orepić se oglasio nakon što je srbijanska policija zatvorila granični prijelaz Tovarnik...

Orepić se oglasio nakon što je srbijanska policija zatvorila granični prijelaz Tovarnik zbog migranata

Ministar policije Vlaho Orepić oglasio se nakon što je jutros zbog migranata jedno vrijeme bio zatvoren granični prijelaz Tovarnik-Šid.

“Nema niti jedan razlog zašto bi netko ili nešto prešlo ilegalno u RH. U skladu s tim, želim naglasiti da ćemo zaštiti hrvatsku granicu od ilegalnog prelaska osoba i roba”, poručio je mnistar Orepić novinarima na graničnom prijelazu Tovarnik.

Na pitanje što će biti s migrantima koji pokušaju prijeći granicu ili koji su došli u Šid, ministar kaže da u Hrvatsku neće ući. “Bit će prihvaćeni u prihvatilište u Šidu, ako ne bit će vraćeni tamo”, rekao je na kraju Orepić a prenosi Dnevnik.hr.

Skupina migranata koja se nalazi u Srbiji, a u petak je krenula prema hrvatskoj granici, stigla je do Šida te je pokušala ući u Hrvatsku kod Tovarnika, ali su ih u tome spriječile srbijanske vlasti.

Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske policije Domagoja Džigumovića, hrvatska policija nije zatvarala granični prijelaz na Tovarniku.

Neslužbeno se doznaje kako je tijekom dana srpska policija zatvorila granicu kod Šida.

Željezničkom prugom u Hrvatsku

Radi se o ekonomskim migrantima uglavnom iz Afganistana i Pakistana kojima je, kako je rekao pomoćnik komesara za izbjeglice Republike Srbije Ivan Gerginov, cilj da željezničkom prugom uđu u Hrvatsku.

– Neki od njih su pješke, a neki vlakom iz Rume jutros stigli do Šida i ne vjerujem da će uspjeti ući u Hrvatsku. Slični pokušaji ranije, jednom prema Mađarskoj i jednom prema Hrvatskoj, završeni su tako da su migranti vratili se u Beograd, rekao je Gerginov.

Hrvatska policija za sada ne dozvoljava novinarima pristup blizini državne granice tako da se ne može vidjeti što se zapravo događa na granici danas. Najdalje što novinari mogu je doći do Tovarnika.

Srbija: Migranti uzaludno čekaju na granici s Hrvatskom, Srbi očekuju da se vrate u Beograd

Oko 150 migranata iz Beograda ide pješke prema Hrvatskoj, migranti idu autocestom, promet otežan

Najnovije

Još iz rubrike

2 KOMENTARI