Ministarstvo: ne postoji pravna osnova da bi se prof. dr. Vlatku Previšiću nastavio radni odnos

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta očitovalo se na zahtjev zagrebačkog rektora Damira Borasa vezano uz ugovor o radu dekana Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića.

Među ostalim, navodi se kako ne postoji pravna osnova postupanja prema kojem bi se prof. dr. Vlatku Previšiću nastavio radni odnos nakon isteka akademske godine 2015/2016., u kojoj on navršava 70 godina života, javlja HRT.

To znači, prema očitovanju Ministarstva, da dekan prestaje obnašati dužnost s početkom nove akademske godine 3. listopada. U priopćenju se rektora Borasa moli da u okviru sveučilišne autonomije osigura nesmetano funkcionirane upravljanja Filozofskim fakultetom, a posebice redovito obavljanje nastave.

Podsjetimo, na Plenumu FFZG-a održanom 21. rujna donijeta je odluka Plenuma da dekan Previšić do 3. listopada sam da ostavku ili da ga rektor Boras razriješi, u protivnom slijedi blokada fakulteta.

Novi Plenum studenti su zakazali upravo za 3. listopada.

Podsjetimo i kako je prošloga tjedna zbog nedostatka kvoruma propala sjednica Vijeća FF-a. Profesori koji su odbili sudjelovati u sjednici Fakultetskog vijeća iz kojega su izbačeni studenti, pozvali su kolegice i kolege da poštuju Statut fakulteta i učine isto. Pročitali su sedam točaka oko kojih su se usuglasili.

Facebook Komentari