Juretić: Krajnje je vrijeme da svi otvorimo oči i shvatimo da se nasilje događa svakodnevno oko nas

Iz Ministarstva socijalne politike i mladih upućeno je priopćenje za javnost s izrazima sućuti ministrice Juretić povodom tragično ubijene žene u Splitu.

Povodom tragično ubijene žene u Splitu koju je u srijedu ubio suprug, obiteljski nasilnik, ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić uputila je javnosti priopćenje u kojem osuđuje čin nasilja, a obitelji tragično ubijene žene upućuje iskrenu sućut.

„Tragično nasilje koje je rezultiralo smrću žene u Splitu pokazalo je da je bio i te kako opravdan i potreban poziv na okupljanje Nacionalnog tima za borbu protiv nasilja nad ženama i u obitelji koji smo potaknuli prošlotjednom Konferencijom na tu temu. Krajnje je vrijeme da svi otvorimo oči i shvatimo da se nasilje događa svakodnevno oko nas i da ono nije samo nečija privatna stvar. Stoga je i ovaj tužni i zastrašujući događaj poziv na okupljanje i educiranje svih stručnjaka iz tog područja koje smo najavili i zakazali kroz akciju „Možemo zajedno“ promoviranu na Konferenciji o nasilju nad ženama. Samo zajedničkom međuresornom suradnjom možemo učinkovito pomoći da se izbjegnu tragične posljedice nasilja u obitelji zbog nedjelotvorne zaštite institucija i loše procjene rizika žrtava od strane institucija, a na što nas je ponovno podsjetio ovaj tragični slučaj. Obitelji tragično ubijene žene izražavam iskrenu sućut, a javnost podsjećam kako je broj ubijenih žena prevelik da bi se olako prelazilo preko tog problema“.

Facebook Komentari