Zamjenik direktora HEP toplinarstva otkriven i morao otići – s bratom ima tvrtku za razdjelnike

Zamjenik direktora HEP-Toplinarstva Robert Vuk od prekjučer više nije zaposlenik te državne tvrtke. Vuk je, naime, s bratom u Zagrebu osnovao tvrtku Element energetika koja se bavi ugradnjom razdjelnika topline.

Povjerenstvo koje je imenovala Uprava HEP-a utvrdilo je da zbog toga postoji mogućnost sukoba interesa, iako s Vukovom tvrtkom HEP-Toplinarstvo nije sklopilo nijedan ugovor o izvođenju radova.

Povjerenstvo smatra da su prekršene odredbe iz članka 101. Zakona o radu, kao i povrede Etičkog kodeksa Hrvatske elektroprivrede. Sukladno utvrđenom, g. Robert Vuk i poslodavac raskinuli su ugovor o radu s danom 26. rujna 2016, kaže se u priopćenju HEP – Toplinarstva.

HEP-Toplinarstvo je dio HEP grupe, državna tvrtka koja živi od prodaje topline i stvara na tome velike gubitke. Toplinom opskrbljuje više od 115 tisuća kućanstava i oko šest tisuća poslovnih prostora u Zagrebu i Osijeku, Sisku, Zaprešiću, Samoboru i Velikoj Gorici. Prije je bila pod ingerencijom Ivana Vrdoljaka, ministra iz HNS-a, a sad je pod tehničkim ministrom Tomislavom Panenićem iz MOST-a.

Uključujući Element Energetiku Roberta Vuka, desetak je najzaposlenijih tvrtki za ugradnju razdjelnika u prošloj godini ostvarilo ukupan prihod od gotovo 270 milijuna kuna. Prihod njegove privatne tvrtke pritom je, s 513 tisuća kuna 2013. godine lani skočio na nešto više od pet milijuna kuna. Tvrtka ima troje zaposlenih, piše Novi list.

Facebook Komentari