Srbija: kroz prozor opsovao premijera Srbije Aleksandra Vučića, platio 55.000 dinara za taj gušt

Prekršajni sud u Valjevu kaznio je s 55.000 dinara (oko 3350 kn) umirovljenika iz Gornjeg Milanovca Ratka Jerinića (68) zato što je iz kombija, u kome se nalazio kao suvozač, dok je prolazio pored prometnog policajca, kroz prozor opsovao premijera Srbije Aleksandra Vučića, objavio je čačanski portal Morava Info.

Jerinić je osuđen zbog prekršaja Zakona o javnom redu i miru sa 55.000 dinara, a sa još 5.000 dinara zbog toga što nije nosio osobnu iskaznicu. Dužan je platiti još 5.000 dinara za troškove prekršajnog postupka. Tako da ukupna kazna za Jerinića iznosi 65.000 dinara.

Ako iznos ne uplati u roku od 15 dana, Jeriniću prijeti više od dva mjeseca zatvora, jer jedan zatvorski dan košta 1.000 dinara.

Jerinić, koji je umirovljenik s mjesečnim primanjem od 25.000 dinara, 17. kolovoza vozio se u kombiju gdje je sjedio na mjestu suvozača kada su prošli Ibarskom magistralom kroz mjesto Ljig.

Voza, koji je bio svedok na suđenju, rekao je da je u tom mjestu na Ibarskoj magistrali bila gužva, da je njegov suputnik nešto opsovao dok su prolazili pored prometnih policajaca, ali da “nije obraćao pažnju na to”.

Policajac je izjavio da ga je Jerinić “vrijeđao” dok je regulirao promet i da je nakon toga, kad je kombi prošao pored njega, obavijestio dežurnu službu o tom “slučaju”, a ona je patroli patroli naložila da kombi zaustavi te da vozača i suvozača sprovede u stanicu u Ljigu.

Facebook Komentari