4 C
Zagreb
Naslovnica Nekategorizirano Grmoja: Milanović je bio loš premijer koji Hrvatsku nije znao povesti u...

Grmoja: Milanović je bio loš premijer koji Hrvatsku nije znao povesti u pravom smjeru

Gost Dnevnika na N1 bio je glasnogovornik i kandidat Mosta, Nikola Grmoja.

“Ne znam otkud mu ti podaci, znam da su Mostovi zastupnici najmanje trošili. On je ‘izvadio” zastupnike s juga, a njima najviše treba do Zagreba. Troškovi zastupnika SDP-a, HDZ-a i HNS-a bili su veći od Mostovih.”

Ivan Vrdoljak je rekao da ste na potpuno suprotnim političkim polovima?

“Suprotnih polova zaista jesmo jer su oni klijentelistička stranka. Mi ne želimo fotelje i branimo nacionalne interese. HNS gleda samo kako koga uhljebiti u JANAF-u, HEP-u, u bilo kojoj državnoj tvrtki… Mi se tu potpuno razlikujemo od njih.”

Postavili ste neke uvjete za eventualnu suradnju nakon izbora. Kako ste to zamislili?

“Pregovarali smo i nakon prošlih izbora, pa se ništa nije ostvarilo. Ne želimo više varati birače kao što su oni radili uoči prijašnjih ciklusa. Građanima je toga dosta. Imali samo 12 zastupnika i nismo mogli doći do svih željenih promjena, ovaj put to želimo. To nisu ucjene, to su jamstva da će ono što smo zajedno dogovorili doista biti provedeno.

U Saboru postoji mogućnost da se prijedlozi izglasaju prije formiranja Vlade, a to će biti dobar korak da se pokaže da žele i da će prijeći s riječi na djela.”

Prema anketama, Most bi opet mogao biti jezičac na vagi. Je li vam Plenković bliži od Milanovića?

“Ne zamaramo se osobama, osobe nisu bitne. Bitna je spremnost tih opcija na provođenje djela koje smo zajednički dogovorili nakon izbora. Mi da smo im rekli bilo što da se dokopaju vlasti, oni bi pristali. Čim se HDZ dokopao vlasti, oni su odustali od svega što smo zajednički dogovarali. Ista stvar bi bila s SDP-om, zato ovaj puta tražimo garancije. Hrvatska više nema vremena za lažna obećanja.

Ako Milanović pristane na vaše uvjete, biste li mogli s njim složiti vladu?

“Pokazao je da ne zna obavljati posao premijera. Njegova vlada je bila jako loša vlada. Ljudi koji su bili u Milanovićevoj vladi, na čelu s njim, nisu znali kako Hrvatsku povesti u pravom smjeru.”

Mislite li da će vam preporuka stranke Željke Markić pomoći ili štetiti?

“Ne zamaramo se time tko nas podržava. Podržavaju nas i lijevi i desni. Željka Markić je podržala određene ljude, ali ne Most i Božu Petrova. Podržala je Podolnjaka koji nikako nije desni. Ne znači nam to ništa, neće nam pomoći, ali vjerujem da nam neće ni odmoći. Pokazali smo da nismo ničiji igrači. Most je jedini jamac da će se štititi nacionalni interesi.”

Najnovije

Još iz rubrike

1 KOMENTAR