Bandić o sebi: Što je više kleveta i laži, budući premijer nam je miliji i draži

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u utorak da je na sjednicu Gradske skupštine, koja će se održati u srijedu, 31. kolovoza, uputio prijedlog odluke o novčanoj pomoći za majke odgojiteljice, piše N1.

Pritom će prihvatiti i amandman HDZ-a da se ta pomoć odnosi i na očeve, plaćanju premije dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenicima koji su korisnici novčane pomoći, nabavi besplatnih školskih udžbenika učenicima romske nacionalnosti u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, te učenicima osnovnih škola u Petrinji.

Bandić predlaže da majke odgojiteljice s najmanje troje djece primaju novčanu pomoć u visini prosječne mjesečne plaće u Hrvatskoj. Također predlaže da Zagrebački holding odobri odgodu plaćanja i obročne otplate duga blokiranim Zagrepčanima.

Na dnevnom redu sjednice bit će i sporazum o izgradnji projekta Podbrežje, kojim će Grad od Zagrebačkog holdinga preuzeti u najam 400 stanova za zbrinjavanje znanstvenih novaka i 200 stanova za najam.

Pred gradskim zastupnicima naći će se i pismo namjere Vladi u vezi Imunološkog zavoda. Bandić je pozvao tehničku Vladu na sastanak jer, kaže, nikad nije kasno da dopuste Zagrebu da investira sto milijuna kuna i napravi Imunološki zavod najboljim u Europi.

Također je najavio da će tržnica na Borongaju ostati do Nove godine.

Bandić je poručio kako je sretan da će na Gradskoj skupštini biti te točke bez obzira na njihov ishod jer, ako ne prođu sada proći će za mjesec dana, uvijek će netko dići ruku.

“Razlika između zagrebačke Gradske uprave sa mnom na čelu i Vlade jest što naše odluke i zaključke piše život, a njihove se pišu u kabinetima, mimo života, i onda su neprovedive”, rekao je.

Ocijenio je da njegova stranka i njezini koalicijski partneri uoči izbora dobro stoje, bez obzira na ankete, dodajući: “Što je više kleveta i laži, budući premijer nam je miliji i draži”.

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić usvrdio je da su svi Bandićevi prijedlozi apsolutno po zakonu, a za njihovu provedbu ima novaca u gradskom proračunu, i to najmanje četiri puta više nego što je potrebno. Cijeli paket tih odluka stoji između 20 do 25 milijuna kuna, rekao je Kojić i najavio rebalans gradskog proračuna za mjesec dana.

Share This Article