Policija prekršajno prijavila pjevača Marka Perkovića Thompsona zbog ‘Za dom spremni’

Policija je prijavila pjevača Marka Perkovića Thompsona za vrijeme koncerta u Kninu u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Razlog – pozdrav ‘Za dom spremni’ na početku pjesme.

Događaj su prepričali na službenoj facebook stranici pjevača.

“Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstagea iz nepoznatih razloga presrela Thompsona u namjeri da ga privede na stranu, Thompsonovo osiguranje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstagea da bi Thompsonu uručili OBAVIJEST o prekršaju, jer je GLASNO pjevao ‘ZA DOM SPREMNI’.

Cijeloj javnosti je jasno da je Thompson pjevao pjesmu “Bojna Čavoglave”, koja u svom dijelu ima stih ZA DOM SPREMNI i kako logika nalaže, GLASNO, jer koliko je nama poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako znamo da ta pjesma nije zabranjena.

Ista ta policija u svojoj se prekršajnoj OBAVIJESTI poziva na članak 5. Zakona o prekršajima protiv JRM-a., koji ni u jednom djelu ne govori o pjevanju ZA DOM SPREMNI.

Očito nekima smeta i Oluja i veličanstvena proslava pobjedonosne Oluje u Kninu, a i ova večer u Kninu koja je posvećena gradu heroju, Vukovaru.

Je li policija svjesna što radi?
Je li i ovo u svrhu izborne kampanje i u čijem interesu?
I konačno, je li policija imala namjeru, svjesno izazvati kaos?”, piše na službenoj stranici na facebooku spomenutog pjevača gdje je objavljena i prijava.

Share This Article