4 C
Zagreb
Naslovnica Nekategorizirano Miro Kovač reagirao je na prosvjedne diplomatske note iz Srbije: kontinuirano se...

Miro Kovač reagirao je na prosvjedne diplomatske note iz Srbije: kontinuirano se slave ratni zločinci

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač izjavio je kako se u “u Srbiji se kontinuirano slave ratni zločinci”, kao i da naši susjedi ne surađuju s Haagom.

Reagirao je na prosvjedne diplomatske note iz Srbije, kako zbog rehabilitacije ustaškog vikara Alojzija Stepinca, tako i zbog podizanja spomenika teroristu i ubojici jugoslavenskog veleposlanika, Miri Barešiću i poništanja presude za ratni zločin nad srpskim civilima Branimiru Glavašu.

Izjavio je da je ponosan što u Hrvatskom saboru sjede predstavnici manjina te da su trojica njih predstavnici srpske nacionalne manjine.

“Mi smo Europska unija”, poručio je srpskoj diplomaciji, koja se nerijetko Bruxellesu žali na tretman Hrvata.

Odgovarajući na kritike zbog spomenika Barešiću je kazao i kako je mandatar za čelnika srbijanske vlade Aleksandar Vučić prisustvovao predstavljanju spomenika Gavrilu Principu.

Upitan je i o prosvjednoj noti Crne Gore, koja je pristigla iz istog razloga.

“To što je Crna Gora prosvjedovala, mi smo to zaprimili i mi ćemo to razmotriti. Podržat ćemo ih na putu u NATO savez”, kazao je.

“Mi na sebe ne damo i nećemo dopustiti ovakve jeftine trikove”, kazao je Kovač. A zbog proslave 21. godišnjice vojno redarstvene akcije Oluja, poručio im je: “Molimo da stanete na loptu, smirite se, idemo racionalno razgovarati, a ne propagandnim akcijama komunicirati.”

Najnovije

Još iz rubrike