Domovinski pokret objavio politički program, ovo su ključni dijelovi

Foto: DP

Hrvatice i Hrvati, dragi sugrađani, predstavljamo vam Program Domovinskog pokreta za nadolazeće parlamentarne izbore 2024. godine! Ovaj program je plod srčanog rada, iskrenih emocija i žarkih želja za boljom Hrvatskom, a prvi puta javno ga je na veličanstvenom skupu Domovinskog pokreta u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog predstavila naša draga, prof. dr. sc. Branka Lozo, članica predsjedništva Domovinskog pokreta i urednica programa. Zahvaljujemo se gđi. Lozo i svim našim suradnicima na predanosti i energiji koju su uložili u ovaj program! Ovaj program donosi svijetlu budućnost u kojoj svatko ima pravo na dostojanstven život, gdje se potiče inovacija, poduzetništvo i razvoj, te gdje se s ponosom čuva naša povijest, kultura i tradicija. Ovo je naša prilika za stvaranje Hrvatske koja s ponosom gleda prema budućnosti! USTANI I OSTANI! Zajedno kročimo prema svjetlijoj budućnosti!, piše Domovinski pokret.

1. STRATEGIJA DEMOGRAFSKOG OPORAVKA DOMOVINSKOG POKRETA ”Obitelj – temelj naše budućnosti!” Potičemo natalitet i podržavamo obitelji kroz različite mjere i olakšice. Obitelj je srce našeg društva, a njeno jačanje ključno je za stabilnu i prosperitetnu Hrvatsku.

2. STRATEGIJA NACIONALNE SIGURNOSTI DOMOVINSKOG POKRETA – ”Hrvatska ispred svega!” Osiguravamo sigurnu budućnost naše domovine i njenih građana. Bez obzira na izazove, Hrvatska će biti pouzdan i siguran oslonac za sve svoje stanovnike.

3. OSIGURAVANJE PUNOG PIJETETA DOMOVINSKOG RATA ”Ponosan branitelj temelj je Hrvatske!” Poštujemo i čuvamo naslijeđe Domovinskog rata kao temelj naše slobode. Branitelji su naš ponos, a njihova žrtva neće biti zaboravljena.

4. DOMOVINSKI POKRET ZA OTKAZIVANJE ISTANBULSKE KONVENCIJE ”NE Istanbulskoj konvenciji!” Branimo tradicionalne vrijednosti obitelji i odbacujemo štetne ideologije koje ugrožavaju naše temeljne vrijednosti. Naša obitelj temelj je društva, a njen integritet neće biti narušen.

5. ZA IZBORNI ZAKON KOJIM ĆE SE OMUGUĆITI ELEKTRONIČKO I DOPISNO GLASOVANJE ”Hrvatski spas – svatko ima pravo na glas!” Osiguravamo pravedne i transparentne izbore za svakog građanina. Svi imaju pravo na sudjelovanje u demokratskom procesu, bez obzira na geografske ili druge prepreke.

6. FINANCIJSKA RASTEREĆENJA ZA POTICANJE PROIZVODNIH INVESTICIJA I OSNAŽIVANJE PREHRAMBENE SAMODOSTATNOSTI ”ZA samodostatnu Hrvatsku!” Potičemo gospodarski rast i stvaranje radnih mjesta kroz potrebne reforme. Ohrabrujemo ulaganja u proizvodnju i osiguravamo da Hrvatska postane samoodrživa u prehrambenom sektoru.

7. PROMICANJE STRATEŠKIH POLITIKA STAMBENOG ZBRINJAVANJA MLADE GENERACIJE ”Pravo na stan temelj je demografske budućnosti!” Osiguravamo pristupačan smještaj za mlade obitelji i potičemo njihovu stabilnost. Mladi su naša budućnost, a njihovo pravo na dom ključno je za rast naše zajednice.

8. ZA POLJOPRIVREDNE POLITIKE KOJE POLAZE OD TOGA DA JE JAKO SELO TEMELJ JAKE DRŽAVE ”Naselimo selo, očuvajmo identitet!” Podržavamo razvoj ruralnih područja i očuvanje poljoprivredne tradicije. Seljačka srca kucaju u temeljima naše države, a mi ćemo ih podržati u svakom koraku.

9. MJERE EKONOMSKE POLITIKE KOJE POTIČU RAST I PUNU ZAPOSLENOST ”Mirovine i plaće za dostojanstven život svima!” Osiguravamo pravedne uvjete rada i pristojne prihode za sve građane. Svaki radnik zaslužuje poštovanje i pravednu nagradu za svoj trud.

10. JAČANJE KULTURE PODUZETNIŠTVA, INOVACIJE I STVARANJA NOVIH VRIJEDNOSTI ”Zdrava poduzetnička klima – temelj ekonomskog razvoja!” Potičemo inovacije i razvoj novih poslovnih prilika za prosperitet Hrvatske. Poduzetništvo je pokretač razvoja, a mi ćemo biti potpora svim hrabrim poduzetnicima.

11. STRATEŠKI OSMIŠLJENE POLITIKE KOJE MLADE ZADRŽAVAJU U HRVATSKOJ ”Energičnošću mladih obnovimo Hrvatsku!” Pružamo poticaje i mogućnosti za razvoj karijere mladima u Hrvatskoj. Mladi su naša snaga, a njihov ostanak je ključan za napredak naše domovine.

12. ZAŠTITA GRAĐANA OD OVRŠNE MAFIJE ”I ovršeni imaju pravo na ljudsko dostojanstvo!” Borimo se protiv nepravednih praksi i osiguravamo zaštitu za sve građane. Pravednost je temelj našeg društva, a mi ćemo osigurati da svi građani imaju jednaku zaštitu.

13. I U PANDEMIJAMA GRAĐANI IMAJU PRAVO NA PRIVATNOST ”Protiv korištenja zdravstvenih kriza kao opravdanja za nadzor na ljudima!” Branimo privatnost građana i osiguravamo pravedne mjere u kriznim situacijama. Sigurnost i privatnost su neotuđiva prava svakog građanina, a mi ćemo ih čuvati pod svaku cijenu, piše Domovinski pokret.

Program možete pročitati OVDJE

Share This Article