U osnovnoj školi najavljen koncert Baje Malog Knindže: ‘Sramota? To je politička hajka nekih srbomrzaca!‘

Screenshot: N1

Bolje da su umjesto koncerta sagradili ogradu oko škole, a ne da se iskrivljene armaturne ploče prave isto, kritizira Jelena Trivić

U Banjoj Luci će se Dan državnosti Srbije obilježiti i u organizaciji SNSD-a, a na proslavi u dvorani jedne osnovne škole nastupit će pjevač koji otvoreno promovira četništvo Mirko Pajčin, poznat kao Baja Mali Knindža. Na plakatima stoji da se radi o ‘koncertu patriotskih pjesama i folklora‘ te da je slobodan ulaz omogućio Gradski odbor SNSD-a, javlja N1.

Mnogi građani smatraju da takav nastup nije primjeren sali osnovne škole.

– To nije muzika meni bliska i naročito mislim da nije bliska djeci koja su u osnovnoj školi, tako da ako su htjeli već to organizirati, trebali su napraviti anketu čisto da čuju što to djeca žele čuti, ispričao je jedan od građana Banje Luke.

– Smatram da nije ni u redu niti je muzika za djecu, niti je Baja Mali Knindža netko tko bi remetio red u školi gdje se održavaju aktivnosti… Iako je to vikend ne znači da je škola slobodna za takve aktivnosti, kažu građani za N1.

Čelnica Narodnog fronta Jelena Trivić oštro je reagirala. Njezinu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti:

– SRAMOTA!

Jedna riječ opisuje zajednički potez Gradskog odbora SNSD-a, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i rukovodstva OŠ Branko Radičević Banja Luka i zajedničku organizaciju koncerta, ni manje ni više nego Baja Malog Knindža.

Vlado Đajić je pokrovitelj. Je li direktor Siniša Rendić dao dozvolu? Jesu li ovo odobrili ministarstvo i ministrica Željka Stojičić ili se po pravilu prave da šute o stvarima koje su u njihovoj nadležnosti?

Organiziranjem koncerta u sali osnovnih škola pokazuje koliko je palo nisko obrazovanje u Republici Srpskoj i koliko je svima od navedenih stalo do naše djece.

Sve je podložno namještanju rejtinga režima, a školovanje je posljednja rupa na muzičkom instrumentu.

Bolje da su umjesto koncerta sagradili ogradu oko škole, a ne da se iskrivljene armaturne ploče prave isto.

Prvo su okaljali ime velikog srpskog pjesnika Njegoša tako što su pjevačicu upitnih umjetničkih vrijednosti poklonili orden s njegovim imenom, a sada kaljaju ime velikog Branka Radičevića organiziranjem ovakvog koncerta u školi koja nosi njegovo ime.

Svatko ima pravo održati koncert, ali nitko nema pravo na koncerte u školskim dvoranama koje koriste djeca.

Krajnje je vrijeme da se uvede minimalno dostojanstvo u sve odluke vladajućih i živote svih nas, napisala je Trivić na Facebooku, prenosi Jutarnji.

U prilogu N1 televizije oglasio se i pokrovitelj koncerta, dr. Vlado Đajić, koji kaže da su kritičari – srbomrsci.

– To je politička hajka nekih srbomrzaca koji ne vole ni Srbiju ni RS ni patriotizam. To je koncert djece, neće biti alkohola, dan državnosti Srbije je, jedna lijepa manifestacija… Pozivam sve da dođu, rekao je i istaknuo da sala u kojoj će koncert biti održan nije u nadležnosti škole.

Podsjetimo, Baja Mali Knindža nedavno je od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika dobio Orden Njegoša prvog reda, prenosi Jutarnji.

Share This Article