13.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Prosvjednica protiv molitelja teško optužuje Pernara za spolno uznemiravanje: Mora jako...

VIDEO Prosvjednica protiv molitelja teško optužuje Pernara za spolno uznemiravanje: Mora jako dobro razmisliti što radi sa svojim rukama

Prva je subota u mjesecu što znači da su od osam sati i 30 minuta Trg bana Jelačića ponovno zauzeli hrvatski muškarci okupljeni u javnoj molitvi.

U vrijeme javne molitve, uz molitelje, na trgu su bili i prosvjednici protiv javne molitve. Praveći buku bubnjevima ometali su molitelje te isticali razne poruke na svojim transparentima. Neke su se prosvjednice pred moliteljima i skidale u grudnjake. Policija je jednog muškarca iz redova prosvjednika odvela s prosvjeda.

Multimedijalna umjetnica Arijana Lekić-Fridrih koja od početka prosvjeduje protiv molitelja izvela je još jedan performans, ali i rekla medijima kako ju je bivši saborski zastupnik Ivan Pernar seksualno uznemirio tijekom prosvjeda.

“Ja sam se rukovala s gospodinom Pernarom koji mi je savio ruku i stavio mi je na grudi. To je na jednom ovakvom skupu jedna vrlo simbolična gesta. Ja ne znam da li se radi o mentalno zdravoj osobi pa ne želim pretjerano komentirati njegov istup međutim ja ću ga naravno prijaviti. Obzirom na broj prijava protiv gospodina Pernara kad dođe na red dođe. Ali svaka stvar se treba prijaviti. Ovo nije ubojstvo, nije zlostavljanje, nije silovanje, ali mislim moje grudi su moje grudi, moje tijelo je moje tijelo, a gospodin Pernar mora jako dobro razmisliti što radi sa svojim rukama”, ispričala je Arijana Lekić-Fridrih, piše Zagreb.info.

VIDEO Molitelji na trgovima u 11 gradova: Nemojte davati izjave za svjetovne medije, koje će ionako izokrenuti

Najnovije

Još iz rubrike