Prekinut čudesan niz hrvatskog nogometa. Prvi put u 11 godina Hrvat nije osvojio Ligu prvaka

Screenshot: Youtube

Manchester City je s minimalnih 1:0 pobijedio Inter i tako došao do povijesne, prve titule Lige prvaka. Ovo je bilo čak 12. finale zaredom da je u njemu sudjelovao hrvatski nogometaš.

Ovaj put je to bio Marcelo Brozović, odigrao je cijelu utakmicu za svoj Inter. U prijašnjih 10 finala je u pobjedničkoj momčadi bio barem jedan Hrvat, ali sada je došao kraj hrvatskoj dominaciji, jer u pobjedničkoj momčadi trenera Pepa Guardiole, nema nijednog Hrvata.

Zanimljivo, da se finale igralo par tjedana kasnije, bio bi jedan Hrvat u svijetlo plavom dresu, naime, gotovo je sigurno da će Mateo Kovačić ovo ljeto prijeći u City, ali, nažalost, nevjerojatan niz hrvatskog nogometa je prekinut.

Sve je započeo Mario Mandžukić u dresu Bayerna 2013. godine, slijedili su redom Modrić i Real 2014. godine, pa Rakitić s Barcelonom 2015, pa su naredne tri sezone Modrić i Kovačić osvajali ušati trofej s “kraljevskim klubom”. Niz Reala je prekinuo Liverpool 2019. godine, a niz Hrvata osvajača Lige prvaka je nastavio Dejan Lovren. Naredne sezone Perišić i Bayern su u finalu srušili PSG, da bi 2021. Kovačić u dresu Chelseaja srušio City.

Deset godina dominacije je zaokružio Modrić prošle sezone kada je Real po 14. put osvojio Ligu prvaka, piše slobodnadalmacija.hr.

Manchester City golom Rodrija do prve osvojene Lige prvaka

Manchester City golom Rodrija do prve osvojene Lige prvaka

Share This Article