Užas u Sloveniji: Lavina zatrpala sedmero ljudi, ima teško ozlijeđenih

Screenshot: Ilustracija

U lavini koja se dogodila na slovenskom skijalištu Mala Mojstrovka stradalo je sedmero ljudi. Neki su teško ozlijeđeni, a u tijeku je akcija spašavanja koju otežavaju loši vremenski uvjeti.

Na popularnom slovenskom skijalištu Mala Mojstrovka dogodila se teška nesreća kada je lavina zatrpala sedam osoba u nedjelju oko pola deset ujutro.

Svi su preživjeli, ali neki su teško ozlijeđeni, no točan stupanj njihovih ozljeda još nije poznat.

Vremenske prilike otežavaju spašavanje

Dvije osobe su teško ozlijeđene i helikopterom su prebačene u bolnicu u Ljubljani. Tri osobe su lakše ozlijeđene, a dvije nemaju nikakve ozljede.

”Nadamo se da će vremenske prilike dopustiti nastavak prijevoza helikopterom”, kazala je Katarina Janjič iz slovenske Gorske službe spašavanja.

Akcija izvlačenja ostalih pet osoba je u tijeku, no vrijeme se opet pgoršalo i počelo je sniježiti pa sve to dodatno otežava spašavanje.

U akciju su uključena i dva vojna helikoptera, a problem je jedno vrijeme bila i magla zbog koje nisu mogli poletjeti.

Dojavu o nesreći dobio je Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave Nova Gorica oko 9:39 ujutro.

Opsežna akcija spašavanja

U akciji spašavanja sudjeluju pripadnici gorskih službi Bovec, Kranjska Gora, Rateče i Mojstrana, kao i hitne medicinske pomoći i slovenske Gorske službe za spašavanje te leteće policijske jedinice uz policajce iz policijskih uprava Nova Gorica i Kranj.

”Let helikoptera je otežan, vremenski uvjeti su loši, vidljivost je slaba, a spašavanje ozlijeđenih zahtjevno i potrajat će”, kazao je policijski glasnogovornik Dekan Božnik, javlja N1 Slovenija.

Grupa od sedam ljudi otišla je u Malu Mojstrovku grebenom Župančiča, a kada su izašli van grebena, odnijela ih je lavina, prenosi dnevnik.hr.

Share This Article