VIDEO Chef s Michelinovom zvjezdicom otkrio trik za savršenu kajganu

Foto: Pexels

Tu je i video u kojemu možete vidjeti još neke zgodne načine pripreme jaja. Naučite kako kako marinirati kuhana jaja u azijskom stilu, pripremiti ih u tikvi ili kao šarenu palačinku…

Svjetski poznati chef Thomas Keller otkrio je svoj recept za kajganu na francuski način, a zapravo nema neke velike filozofije, tajna je tome da se jaja ne mute vilicom. On koristi pjenjaču, ali možete, kaže, to napraviti i mikserom.

Ovaj chef, čiji restorani imaju ukupno osam Michelinovih zvjezdica, kaže kako nema ništa loše u korištenju vilice. Također, ako ste nespretni s pjenjačom, savjetuje posezanje za mikserom ili cjediljkom.

Neki ljudi su iskušali ovu njegovu metodu i oduševljeni su.

– Željela sam napraviti kajganu poput kuhara s Michelinovom zvjezdicom pa sam proučila metodu Thomasa Kellera i isprobala je – rekla je njegova kolegica i gurmanka Maxine Sharf, koja se na TikToku predstavlja kao @maxiskitchen.

– Kaže da na kraju procijedite jaja kako biste razbili bjelančevine i zatim ih pripremate na vrlo laganoj vatri s malo creme fraîchea (nešto slično mješavini slatkog vrhnja i jogurta) na kraju. Bilo je prefino, nevjerojatno – dodala je, a prenosi Mirror.

Još nekoliko zgodnih načina pripreme jaja
Donosimo vam i video u kojemu možete vidjeti još neke zgodne načine pripreme jaja. Naučite kako kako marinirati kuhana jaja u azijskom stilu, kako zamrznuti višak jaja, pripremiti ih u tikvi te kako ispeći svojevrsnu šarenu palačinku u kojoj su žumanjak i bjelanjak odvojeni…

Tu je jedan način pripremanja kajgane koji će se posebno svidjeti ljubiteljima ljutih papričica, zatim trik kako zaimačom napraviti košarice od jaja koje se najprije prže u dubokom ulju pa se u njih može dodati neka hrana, ovisno što volite.

Otkrivamo i kako napraviti ‘paukovu mrežu’ od razmućenih jaja koja se servira kao palačinka, a tu je i fantastičan trik kako dobiti meko kuhano jaje na oko – sve što trebate je staviti ga u zaimaču pa uroniti u proključalu vodu.

Pogledajte i kako napraviti male punjene zamotuljke koji su odlični za serviranje kada vam dođu gosti, a jesti ih možete kineskim štapićima te kako pripremiti poširana kajgana jaja s povrćem, piše 24sata.

Drugačija, a jednako fina verzija pizze : Recept za omiljeni fast food u zdravijoj verziji

Share This Article