Danas sunčano i toplo uz slab vjetar: S petka na subotu nam stiže promjena

Unsplash

Prije svježeg i vjetrovitog blagdanskog vikenda, iskoristite još dva prilično povoljna dana

Nastavlja nam se iznadprosječna popodnevna toplina, a iako će još do vikenda pritjecati topliji zrak, anticiklona iznad naših krajeva počinje slabjeti. Najavljuje to manji poremećaj koji će donijeti malo kiše, ali osigurati vjetrovitiji i osjetno svježiji blagdanski vikend.

ČETVRTAK

Prijepodne uglavnom potpuno vedro pa i prilično mirno. Tek rijetko u jutarnjim satima po kotlinama može biti sumaglice ili magle, koja je nešto izglednija uz zapadnu obalu Istre te prema otvorenome moru. Jutro malo ugodnije, ali i dalje svježe.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima ostaje prevladavajuće sunčano, tek će prolazno biti visokih koprenastih oblaka. Vjetar slab, a temperatura će još malo porasti i uglavnom biti oko 23 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu obilje sunca i vedrine, a puhat će samo rijetko slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar. I ovdje malo toplije, između 20 i 22 °C.

U Dalmaciji slično. Sunčano, toplo, a zapuhat će tek ponegdje slab vjetar s mora ili jugozapadnjak. Toplije u zaobalju, do najviše 24, moguće 25 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju povremeno umjerena naoblaka, ali oni visoki oblaci koji ne kvare dojam sunčanog vremena. Vjetar slab, rijetko gdje do umjeren jugozapadni, a temperatura malo viša, posvuda između 20 i 23 °C, čak i u gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U petak još u početku slično, podjednako, ako ne i malo toplije, a onda krajem dana stiže naoblačenje sa sjeverozapada koje će zahvatiti sve kopnene krajeve pa u noći na subotu te u prvom dijelu subote može pasti malo kiše ili pokoji pljusak. Zapuhat će pritom umjeren ponegdje i jak sjeveroistočnjak s kojim će osjetno osvježiti, ali će u novom tjednu barem biti uglavnom suho.


IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu oblačnije s petka na subotu, ali će ostajati suho, tek je vrlo rijetko moguć koji lokalni pljusak, uglavnom u Dalmaciji, točnije njenom zaleđu. Do Uskrsa sve vjetrovitije, zapuhat će jaka i olujna bura, a temperatura u manjem padu.

Zato prije svježeg i vjetrovitog blagdanskog vikenda, iskoristite još dva prilično povoljna dana. Ipak pripazite malo na sunce, koža nam se nije još na njega sasvim navikla, osobito najmlađima, piše rtl.hr.

Share This Article