VIDEO Ukrajinci dobili novo čudo tehnike, Mini-Bajraktare: Pogledajte kako progone ruskog vojnika

U ratu koji traje u Ukrajini bespilotne letjelice igraju sve važniju ulogu i mogle bi na kraju biti jedan od ključnih faktora u njegovom konačnom završetku. Specijalizirani turski portal Oryx koji se bavi vojnim pitanjima navodi da je Ukrajina pored kupovine dodatnih Bajraktar TB2 UCAV-a, dobila i Mini-Bajraktare – javlja SAFF.

Spomenuti portal navodi da je upravo ovaj snimak iz Ukrajine na kojem se vidi kako ruski vojnik bježi dok ga prati bespilotna letjelica napravljen s Mini-Bajraktarom. Kasnije je utvrđeno da je zahvaljujući praćenju ovog vojnika otkriven ruski položaj koji je u koordinaciji s Mini-Bajraktarom ukrajinska artiljerija uništila.

https://www.youtube.com/watch?v=1GLUlxda218

“Ovaj angažman savršeno demonstrira predviđene karakteristike Mini-Bajraktara i pokazuje korisnost njegove kamere visoke definicije.

Bayraktar Mini sistem bespilotnih letjelica je prvi turski sistem mini robotskih aviona sa potpuno originalnim i nacionalno razvijenim elektronskim, softverskim i strukturnim komponentama. Sistem, koji je razvijen intenzivnim radom i trudom tima za istraživanje i razvoj Bajkar obrane, uspješno je prošao sve testove i prvi put je stavljen u upotrebu Oružanim snagama Turske 2007. godine.

Domet komunikacije s Bajraktar Mini UAV D bit će više od dva puta veći u odnosu na svog prethodnika. Vrijeme leta novog sistema, čija je maksimalna nadmorska visina povećana za tri puta, na 12.000 stopa, bit će duže, prenosi Slobodna Dalmacija.

Karakteristike:

Kamera visoke razlučivosti
12.000 stopa nadmorske visine
2 + sata leta
Noćni let
Let pod elektroničkim ometanjem
30+ km komunikacijskog dometa
Full HD digitalni sustav podatkovne veze
10X optički / 32x digitalni zoom
Let između -20°C i +55°C

VIDEO Ukrajinci razvaljuju Ruse na prilazu Kijevu, cesta se pretvara u groblje tenkova, likvidirali i zapovjednika

VIDEO Moć ukrajinskih Bajraktara: Zalužnij je objavio uništenje ruskog “Buka”

VIDEO Ukrajinska pjevačica napisala pjesmu obrani zemlje, slave se i javellini i bajraktari

Share This Article