14.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava VIDEO Klavirom i violinom protiv sirena: Ukrajinski muzičari sviraju dok padaju bombe

VIDEO Klavirom i violinom protiv sirena: Ukrajinski muzičari sviraju dok padaju bombe

Ukrajinci su se pokazali kao narod nesalomljiva duha, i to ne samo u vojnom smislu. Portal Yahoo prenosi i kako obični građani pokazuju svoj prkos okupaciji, i to svirajući i pjevajući na javnim mjestima ili u skloništima dok oko njih bjesni rat.

Glazbeni festival u podzemnoj željeznici

Iako nisu mogli ni zamisliti da će se Glazbeni festival u Harkivu, jedan od najpoznatijih svjetskih festivala klasične glazbe, morati održati u podzemnoj željeznici, ruski glazbenici nisu htjeli dići ruke i jednostavno ga otkazati.

Improvizirali su i radili s onime što su imali, a rezultat je snimka umirujuće klasične glazbe koju izvode sjajni muzičari pred okupljenim ljudima.

Glazba iz filma Inception na tramvajskoj stanici u Lavovu

Društvenim je mrežama odjeknula i priča Aleksa Karpenka (27), koji svakodnevno svira na javnom klaviru na jednoj tramvajskoj stanici u Lavovu. Slavan je postao kada je nastavio svirati Time iz Inceptiona, ne obazirući se na zračnu uzbunu.

Vijest o prkosnom mladom pijanistu došla je i do Hansa Zimmera, legendarnog skladatelja i autora glazbe za film Inception, koji je izrazio divljenje prema njegovu činu.

Violončelo usred ruševina, violina u skloništu

Poznata je i snimka glazbenika Denisa Karačevceva koji je demonstrativno, usred ruševina Harkiva, donio svoje violončelo i zasvirao Bacha. Ta je snimka osobito zanimljiva, zastrašujuća i prkosne jer naglašava kontrast razrušenog grada i odvažne izvedbe mladog glazbenika.

Također, tu je i snimka violinistice Vere Litovčenko koja svira u podrumskom skloništu, piše index.hr.

Najnovije

Još iz rubrike