7.2 C
Zagreb
Naslovnica Sport Trener Novaka Đokovića, Marijan Vajda otkrio da strahuje za njegovu psihu

Trener Novaka Đokovića, Marijan Vajda otkrio da strahuje za njegovu psihu

Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića, ogorčen je zbog tretmana koji je “broj 1” imao u Australiji. Otkrio je i da je Đoković noći i noći provodio za računalom pomažući tenisačima, koji su sada zašutjeli.

Vajda se oglasio za slovačke medije, a cijelo vrijeme bio je u Bratislavi.

“Morao sam se smiriti, jer i dalje ne razumijem to što su mu napravili, dugo nisam vidio takvu nepravdu. Uz to, mediji su velikim dijelom krivi jer su manipulirali informacijama. U Australiji su pogotovo konstantno ‘podgrijavali’ stav protiv Đokovića. Ne znam kako bih se ponio da sam bio tamo. Čak i ovdje, kod kuće u Bratislavi, nisam dobro spavao i nisam vjerovao da se takva stvar može dogoditi. Svi znaju da je putovao samo s jednim ciljem – da obrani trofej na prvom grand slam turniru u sezoni”, rekao je Vajda za slovački Sport, a prenio N1

Vajda je povremeno bio na vezi s Đokovićem.

“Nije puno ni koristio mobitel. Slao sam mu poruke ohrabrenja i neke linkove. Ne mogu ni zamisliti kako mu je bilo, vjerojatno je mnogo patio. Podnio je sve, ali obilježili su ga, bio je to politički proces. Imat će značajne posljedice, neće biti lako vratiti se. Bio je to i upad u njegovu privatnost.”, piše N1

“Mnogi igrači su pisali i njemu i meni, suosjećali su s njime. Ipak, neće govoriti u javnosti. Nigdje u javnosti nećete naći koliko je večeri Novak proveo za računalom razgovarajući s mnogim igračima o njihovim uvjetima života, kako im može pomoći, uvijek je pomagao svima. Čak i ono s biciklima u karanteni u Melbournu prošle godine, tijekom cijele pandemije se borio za njih. Imam osjećaj da igrači nemaju dovoljno pravih izvora informacija, mediji ih pogrešno navode i uglavnom su protiv Đokovića”.

Nije Vajdi jasno ni zašto se sada poteže pitanje cijepljenja pred Wimbledon i Roland Garros.

“Ne razumijem zašto im je važno da sada to objave, a turnir se igra u svibnju – svijet ne zna što će se u ovoj pandemiji dogoditi i za mjesec dana… Ne želim podcijeniti situaciju, ozbiljno je stanje u svijetu, ali koja je svrha u siječnju raspravljati o tome? Je li to i dalje sport”, zapitao se Vajda.

Ni on ne zna kakvi su Đokovićevi idući koraci.

“Nisam se čuo s njim otkad je došao u Beograd. Nitko ne zna. Jasno je da ga je ovo pogodilo mentalno, boljet će ga dugo i bit će mu teško sve ovo izbaciti iz glave. Ipak, poznajem ga, vrlo dobro, Novak je jak, odlučan i još nije rekao posljednju riječ u tenisu”, zaključio je Vajda, prenosi nova.rs.

Alilović: Nismo podcijenili Crnu Goru, ušli smo mlako i improvizirali

Mektić i Pavić spasili tri meč lopte i spriječili iznenađenje u prvom kolu

Najnovije

Još iz rubrike