23.7 C
Zagreb
Naslovnica Sport Alilović: Nismo podcijenili Crnu Goru, ušli smo mlako i improvizirali

Alilović: Nismo podcijenili Crnu Goru, ušli smo mlako i improvizirali

Mirko Alilović povratnički je nastup u hrvatsku rukometnu reprezentaciju imao u drugom poluvremenu susreta protiv Crne Gore, u kojem je Hrvatska, nažalost, izgubila 26:32.

– Okolnosti su takve da nisam zamišljao uopće povratak. Došao sam spasiti što se spasiti da. Izgubili smo, moramo analizirati utakmicu, naći razlog porazu i ići dalje, rekao je Alilović za RTL.

– Crna Gora je barem 90 posto kompletna. Hrvatska je promijenila 15 igrača tijekom prvenstva. Crnogorci su već odradili prvi krug zajedno, mi improviziramo, ali to nije razlog poraza danas. Ušli smo mlako, dok je njih ponijela atmosfera, žar, borba. Kad se tako krene sve ti ulazi.

Na otvaranju drugoga kruga Hrvatska nije bila ni blizu onoj igri iz prvog kruga u Szegedu.

– Veća odgovornost, ovo je ipak drugi krug. U Szegedu puna dvorana, bilo je drukčije nego danas u Budimpešti, Upozorili smo igrače na to. Svaki drugi dan je utakmica, nije lako s pripremiti mladim igračima. Treba naći razlog. Nismo podcijenili Crnu Goru, definitivno. Danas su bili bolji protivnik. Jedan od krucijalnih momenata je bio kad smo u prvom poluvremenu imali priliku smanjiti na tri, napravili smo dvije pogreške, a oni su otišli na +6. Ušli su u euforiju, ekstazu i sve im je ulazilo. Problem je bio sve, ne samo vanjski šutevi. Što je tu je, treba im čestitati. Bili su bolji definitivno, prenosi HRT.

Najnovije

Još iz rubrike