6.7 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Ćorić: Uredba o cijenama goriva od utorka više neće imati smisla

Ćorić: Uredba o cijenama goriva od utorka više neće imati smisla

Zbog pada cijena nafte na svjetskom tržištu, pada i cijena naftnih proizvoda pa Vladina uredba o zamrzavanju njihovih cijena prestaje idući utorak. Najavio je to ministar gospodarstva Tomislav Ćorić. Ujedno je opovrgnuo jučerašnje izjave o tome da bi u ovome tjednu cijene goriva bile niže bez Vladine uredbe.

– To nije točno. Za cijeli tjedan tj. do sljedećeg ponedjeljka cijena Eurodiesela i Eurosupera bile bi veće od onih koje smo propisali našom uredbom. Naša uredba već mjesec i pol dana s obzirom na uvjete kakve smo imali na Mediteranu i na globalnom tržištu je pogodila u sridu. To je poruka svima koji iz ne znam kojeg razloga šire lažne teze, rekao je.

Rekao je kako je ovaj tjedan došlo do značajnog pada cijena nafte na referentim tržištima.

– Danas je zadnji dan koji ulazi u prosjek izračuna za razdoblje do sljedećeg utorka. Jučer se odigrao značajan sastanak zemalja OPEC-a, na kojem su se potvrdile najave povećanja proizvodnje i u tom konteksu sljedećeg utorka očekujemo da bi referentna cijena bila niža od one koju smo mi propisali, rekao je Ćorić.

Zbog pada cijena nafte na svjetskom tržištu, pada i cijena naftnih proizvoda pa Vladina uredba o zamrzavanju njihovih cijena prestaje idući utorak.

– I upravo zbog toga od sljedećeg utorka uredba kao takva, u kontektu obrane od povećanja cijene, više neće imati smisla i u skladu s time ćemo povući određene korake. Ono što želim naglasiti, u proteklih mjesec i pol dana koliko je uredba vrijedila, ona nije propisivala koliko točno mora biti cijena goriva naših distributera, ona je propisivala gornju cijenu. Imajte to na umu, rekao je Ćorić, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike