8.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Macron razgovarao s majkom Jean-Michela Nicoliera, likvidiranog na Ovčari; Ostao je zaprepašten

Macron razgovarao s majkom Jean-Michela Nicoliera, likvidiranog na Ovčari; Ostao je zaprepašten

Nakon što je potpisan Sporazum o strateškoj suradnji i ugovor o kupnji borbenih aviona Rafale, premijer Andrej Plenković i francuski predsjednik Emmanuel Macron uputili su se na Markov trg gdje su gledali prelet dva Rafalea.

Potom su krenuli u kraći obilazak Gornjeg grada, no sve se odužilo jer je Macron bio raspoložen za razgovor s građanima i djecom iz obližnje osnovne škole.

Macron i Plenković stali su pored majke Jean-Michela Nicoliera, Francuza koji je kao hrvatski branitelj ubijen na Ovčari. S njom su se zadržali u razgovoru od nekoliko minuta, prenosi N1.

‘Macron nije znao za Jean-Michelovu priču, ostao je zaprepašten, ali dao nam je obećanje…‘, rekao je brat likvidiranog Francuza za Jutarnji list.

Lilyane je predsjednika Macrona upoznala sa sudbinom svog sina i vukovarskog heroja. Ispričala mu je kako je 1991. došao u Hrvatsku, piše Jutarnji list.

Majka vukovarskog heroja Jean-Michela Nicoliera, Lyliane Fournier, na Markovu trgu obratila se francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu sa zamolbom da joj pomogne u potrazi za posmrtnim ostacima njezina sina, koji je brutalno ubijen nakon pada i okupacije Vukovara 1991. Detalje razgovora doznaje Jutarnji od Lylianina drugog sina Paula, Jean-Michelova brata, te Hervea Rousseaua, obiteljskog prijatelja, Francuza koji oko 25 godina živi i radi u Zagrebu, koji su joj tamo bili u pratnji.

Cijeli tekst Jutarnjeg je OVDJE

VIDEO Macron s Plenkovićem: Upisao se u Zlatnu knjigu; Deklaracija o strateškom partnerstvu; Rafalei prelijetali Zagreb

Najnovije

Još iz rubrike