22.9 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Lički domovi za starije i nemoćne su pred bankrotom

Lički domovi za starije i nemoćne su pred bankrotom

Kolateralne žrtve ove epidemije COVID-19 su u Ličko-senjskoj županiji svakako su domovi za starije i nemoćne u Gospiću i Otočcu! Izjavio je to ravnatelj Doma za starije i nemoćne Gospić Ivan Bronzović, pod čijom su ingerencijom domovi u Udbini, Otočcu i Gospiću.

-Što se tiče same korone mi smo među prvima primjenili važeće epidemiološke mjere i zaustavili širenje epidemije. Svi naši djelatnici su sada cjepljeni, većina korisnika naših ustanova također. Što se toga tiče kod nas je trenutno stanje u redu. Problemi su počeli odmah početkom epidemije jer su mnoge obitelji svoje starije članove povukli iz domova za starije i nemoćne svojim kućama jer su se bojali korone. Bilo je to u vrijeme kada cjepiva nije niti bilo. Od tada pa sve do danas u našim domovima u Gospiću i Otočcu neprestano imamo slobodnih mjesta za 70-100 štićenika. To nam stvara mjesečni gubitak u poslovanju od oko 250 tisuća kuna pa smo na ovaj način pred financijskim bankrotom. Obilazio sam već mnoge adrese tražeći pomoć i svakako da neću pri tome odustati jer nećemo moći još dugo ovako funkcionirati. Što se tiče sadašnjih štićenika naših domova situacija je već dulje vremena sasvim u redu: nema korone, posjete su dopuštene uz potvrde o testiranju, a uvjeti smještaja i skrbi su optimalni. Ističem da imamo puno slobodnih mjesta, ali sve je manje novih korisnika, napomenuo je ravnatelj Ivan Bronzović.

Odmah nakon potresa na Banovini gospićki je Dom za starije i nemoćne primio dio štićenika iz tamošnjeg Doma za stare i nemoćne u Petrinji jer je taj objekt tada znatno oštećen i nije saniran do danas. Dio tih štićenika vratio se i smjetio u Topusko kako bi bili bliže svojim članovima obitelji i rođacima pa ih je u gospićkom domu sada ostalo svega 15-ero, piše Novi list.

Najnovije

Još iz rubrike