24.8 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Cijene stanova 'odletjele' u nebo: Za mjesečni najam stana u Splitu traže...

Cijene stanova ‘odletjele’ u nebo: Za mjesečni najam stana u Splitu traže čak 37 tisuća kuna!

Nije čudno i nije neka nova vijest da cijene najma stanova u Hrvatskoj rastu, međutim, iz Splita dolazi rekorder najma.

Nije svaki grad jednako tražen niti je svaka gradska četvrt jednako na cijeni. Na tržištu je očekivano najmanje onih stanova koji su najjeftiniji, a to su uglavnom garsonijere ili jednosobni stanovi do 30-ak kvadrata stambenog prostora.

Na internetskim stranicama za oglase ne može se pronaći puno stanova za najam. U Dubrovniku, a cijene se kreću od 1900 do 11 tisuća kuna, ovisno o veličini i lokaciji stana.

Nešto veći izbor stanova je u Rijeci, gdje se smještaj može naći i za 2000 tisuće kuna mjesečno. Oko 2 000 kuna je otprilike najmanja mjesečna najamnina za koju možete pronaći stan u Puli. Međutim, ako biste željeli pronaći takav stan u Splitu, morat ćete imati jako puno sreće.

Prosječan stan u Splitu gotovo je nemoguće pronaći, a stanodavci uglavnom cijene više stanove nego buduće podstanare.

“Odmah nakon što upoznaš vlasnika stana, kreću neka osobna pitanja. Razumijem da je bitno koga ćeš primiti u stan, ali pitanje planirate li imati još djece ili kada navečer stavljate dijete spavati nisu primjerena za prvo upoznavanje s potencijalnim ‘podstanarima’. Mnogi stanodavci ni ne razmišljaju o ugovoru o najmu i tu nastaju veliki problemi”, ispričala je mlada tročlana obitelj za portal Dalmacija Danas.

Na splitskim Mejama nudi se stan od 150 kvadrata čija je mjesečna renta nevjerojatnih 26 tisuća kuna. Ako mislite da je to puno, postoje i stanovi, kao što je i stan na Bačvicama od 132 kvadrata gdje mjesečni najam stoji – vrtoglavih 37 tisuća kuna plus PDV, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike