8.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Vučić otkrio o čemu je razgovarao s Plenkovićem, dotaknuo se i Milanovića

Vučić otkrio o čemu je razgovarao s Plenkovićem, dotaknuo se i Milanovića

Aleksandar Vučić se Plenkoviću požalio “na brutalnu kampanju koja se u Hrvatskoj vodi protiv Srbije”, piše N1.

Vučić je rekao da se s Plenkovićem vidio još jučer, na summitu EPP-a.

“Govorili smo o zapadnom Balkanu, čini mi se da nam je obojici zajedničko i da obojicu brine situacija u BiH, da ne ulazim u detalje, oko pitanja legitimnog predstavljanja i poštivanja Daytonskog sporazuma imamo slične stavove”, rekao je Vučić.

Danas su, kaže, “razgovarali bilateralno koliko smo mogli”.

“Hrvatski premijer rekao je da mu je u interesu da se riješi situacija s udžbenikom za 8. razred, jedan je udžbenik u pitanju, unutra je stav Akademije nauka Srbije koja je napravila podjelu južnoslavenskih jezika, a hrvatski nije naveden, dao mi je materijal, pogledat ćemo ga i razmotriti”, rekao je srbijanski predsjednik hrvatskim medijima.

Druga tema bilo je pitanje nestalih.

“Mi smo također željeli razgovarati o nestalim osobama, da se pronađu rješenja za obje strane. Ja sam naravno govorio o brutalnoj kampanji koja se u Hrvatskoj vodi protiv Srbije, ali vjerujem da je sve to dobro i ljekovito, da možemo naše odnose upristojiti koliko je to moguće”, rekao je Vučić.

Dodao je da to “nema veze sa Zoranom Milanovićem”. Hrvatski predsjednik u jednom je navratu rekao da je Vučić ratni huškač, a da je Beograd kriv za odlazak Srba iz Hrvatske.

“Ja nisam izgovorio nijednu riječ. Neću ulaziti u to tko će kome što reći i tko će koga uvrijediti. Mislim da moramo razgovarati na drugačijem nivou i pokazivati poštovanje jedni prema drugima. Ja mislim da je svakome jasno što je tu istina. Što sam ja i što će on (Milanović) o meni govoriti, ja tu nemam problema. Ali ovo drugo što nije istinito nema mnogo smisla i puno više govori o njemu nego o meni. Sve se to mora rješavati na drugačiji način i mnogo važnije od svega toga je što ćemo raditi zajedno u budućnosti i vjerujem da tu možemo napraviti puno toga dobroga”, zaključio je Vučić, prenosi N1.

Plenković: Rekao sam Vučiću da riješi pitanje udžbenika i hrvatskog jezika u Srbiji

Hrvati u Srbiji o jeziku: Riba nikada ne smrdi od repa. Rekli bismo da se radi o već viđenoj indoktrinaciji „srpskog svijeta“…

Najnovije

Još iz rubrike