Muškarac koji je ubio svoju djecu prebačen u zatvorsku bolnicu

Nakon što je neko vrijeme boravio u samici u Remetincu, Haralda Kopitza odlučili su prebaciti na odjel psihijatrije zatvorske bolnice u zagrebačkoj Svetošimunskoj gdje se nalazi pod strogom kontrolom.

Harald Kopitz (56) liječi se od kraja prošlog tjedna u Bolnici za osobe lišene slobode u zagrebačkoj Svetošimunskoj, piše 24sata.

Podsjetimo, terete ga da je prošlog mjeseca u Zagrebu u unajmljenom stanu u kojemu je stanovao, ubio svoje troje djece. Nakon toga pokušao se ubiti popivši veću količinu psihofarmaka.

Prije zločina ostavio je svojevrsno oproštajno pismo na društvenim mrežama, koje su vidjeli i njegovi poznanici te alarmirali policiju.

Kako piše Jutarnji list, sad su ga smjestili na odjel psihijatrije te je sam u sobi. Cijelo vrijeme je pod nadzorom liječnika i pravosudnih policajaca.

Njegov odvjetnik Marko Ivica, kojeg su mu dodijelili po službenoj dužnosti, tek se treba čuti s njime.

“Obaviješten sam da je u Bolnici za osobe lišene slobode, ali još se nisam čuo s njim. Iz policije su me zvali da bi kroz dan ili dva trebala ponovno biti pretraga stana ili očevid u Mlinovima na kojem bi on trebao prisustvovati, ali to treba vidjeti s bolnicom”, rekao je odvjetnik za Jutarnji.

Za njega se do sada jedino raspitivalo austrijsko veleposlanstvo s obzirom na to da je njihov državljanin, prenosi N1.

Share This Article