17.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Dolenec: Ideja je da kućni ljubimci koji do sada nisu mikročipirani...

VIDEO Dolenec: Ideja je da kućni ljubimci koji do sada nisu mikročipirani budu u narednom razdoblju

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević održao je redovitu konferenciju za medije u predvorju Gradske uprave.

U uvodnom dijelu govorila je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika, govorila je o kontroli mikročipiranja pasa u Zagrebu, piše HRT.

– Ideja je da kućni ljubimci koji do sada nisu mikročipirani budu u narednom razdoblju, rekla je.

To je važno, dodala je, jer se time ispunjavaju odredbe Zakona o zaštiti životinja. Jučer je krenuo obilazak kućanstava. Pozvala je sugrađane da se odazovu kontroli.

Nakon toga je izvijestila da je imenovano Povjerenstvo za građanski odgoj i obrazovanje.

Nakon Dolenec obratio se Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika, govorio je o obnovi Zagreba. Rekao je da je ministarstvo graditeljstva objavilo radnu verziju izmjena dopuna Zakona o obnovi, u tijeku je skraćeno e savjetovanje.

– Grad kontinuirano komunicira s ministarstvom, dodao je.

Objasnio je da su gradski uredi iščitali prijedloge i dopune i kroz e savjetovanje će dati objedinjene primjedbe. Smatraju da je prijedlog izmjena dobar. Pozdravljaju povisivanje pragova za javnu nabavu na europske pragove,kada se to tiče Fonda solidarnosti, ali imaju primjedbe kada se radi o obnovi privatnih zgrada – smatraju da treba jako paziti na mehanizme kontrole.

Korlaet se osvrnuo na prijavu projekata obnove zgrada u gradskom vlasništvu putem EU fondova, na tome aktivno rade i ukupno su 73 obrazovne, zdravstvene, kulturne i ostale zgrade u raznim fazama pripreme za Fond solidarnosti. Izvijestio je i o mobilnim timovima, oni rade cijelo vrijeme, idu po terenu i obrađeno je 3756 vlasnika oštećenih objekata, javlja HRT.

VIDEO Tomašević: Adventske kućice idu na licitaciju, evo kakve će biti početne cijene; Klizališta neće biti

Najnovije

Još iz rubrike