17.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Trut objasnio što je sve dopušteno od danas

Trut objasnio što je sve dopušteno od danas

Od danas na snagu stupaju nove mjere zaštite od zaraze koronavirusom. U mnogim stavkama mjere ostaju iste, no neke su promijenjene.

“Kafićima i OPG-ovima, ali i svim ugostiteljskim objektima dopušta se rad u zatvorenom prostoru uz mjere kroje je propisao HZJZ. Restorani su to mogli i dosad, rekao je za HTV pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj Civilne zaštite RH Damir Trut.

“OPG-ovi su bili problematični zato što ih je veliki broj i bilo ih je vrlo teško kontrolirati što rad i na koji način pa ih je bilo jednostavnije u jednom trenutku staviti pod nadzor”, dodao je.

Što se tiče inspekcija Trut je rekao da se kontrolira stalno.

“Kontrole se provode stalno, svakog dana imamo preko 2000 nadzora inspektora, inspektora civilne zaštite, inspektora državnog inspektorata i policije. Obilaze objekte, pregledavaju stanje, upozoravaju, a ako treba dolazi i do kažnjavanja”, istaknuo je Trut.

Dodao je kako i u kockarnicama sada mogu raditi i ugostiteljski dijelovi kockarnica pod uvjetima i mjerama koji su propisani.

“Noćni klubovi koji su u zatvorenom kao i svi drugi ugostiteljski objekti mogu raditi do 24 sata i u zatvorenom, raditi sve aktivnosti koje oni sve rade, a noćni klubovi na otvorenom oni mogu raditi i duže, ali uz Covid potvrde jer oni koji ulaze moraju biti zdravstveno sigurni”, pojasnio je Trut.

Što se tiče konferencija rekao je da su dosad bile ograničene s 100 sudionika, a sad može i više uz Covid potvrde.

“Novina je da primjerice prezentacija ili sajam nekih proizvoda sada dopušteno, naravno uz mjere propisane od HZJZ-a”, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike