16.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Božo Petrov: Plenković neka prvo sam pokaže kako se poštuju mjere

Božo Petrov: Plenković neka prvo sam pokaže kako se poštuju mjere

Čelnik Mosta Božo Petrov za Dnevnik N1 javio se iz Sinja, a komentirao je epidemiološke mjere koje su na snazi u tom gradu tijekom održavanja Sinjske Alke.

Petrov kaže kako je gradonačelnik Sinja Miro Bulj s razlogom tražio da se mjere ukinu za Alku.

“Tražio je da bude pravedno – ako je na Bačvicama i na Pelješkom mostu moglo sve biti bez mjera, zašto ne bi imali u Sinju to pravo? Hajdemo biti isti i na taj način se nositi i prema poduzetnicima. Zašto bi poduzetnici u Sinju ispaštali, a neki drugi prolazili lišo?

Zanima me koja su se točno pravila poštivala na Pelješkom mostu? Dva metra, covid redari, covid putovnice? Plenković neka prvo sam pokaže kako se poštuju mjere”, rekao je Božo Petrov.

Bulj se bori za svoje ljude u Sinju, kao što bi se svaki gradonačelnik trebao boriti, to je normalno, smatra Petrov.

“On zahtijeva da se bude jednak prema svima. Ako Plenković misli da ljudi nemaju pravo družiti se i zarađivati… Bilo je više primjera kada su sebi išli u korist, a sada neće popustiti.

Vjerujem da će iduća godina biti lakša, a ne vidim zašto ne bi i ova bila lakša, ako može – a može”, kazao je Petrov.

Ministarstvo pravosuđa i uprave u Zagrebu potvrdilo je da je primilo dokument kojim se od Hrvatske traži da preuzme progon 14 generala Hrvatske vojske, koje Sarajevo sumnjiči za ratne zločine u Bljesku.

“Po meni Hrvatska može pokazati da je zrela, iskusna država. RH Vlada može preuzeti optužbe, vidjeti da nema kaznenog djela i odbaciti ih. Nadam se da će Vlada pokazati zrelost”, rekao je Božo Petrov i kazao da mu je prirodno da kada dobijete takvu informaciju o tome prvo obavijestite generale.

Najnovije

Još iz rubrike