17.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Čelnici dalmatinskih stožera o provođenju najavljenih novih mjera

Čelnici dalmatinskih stožera o provođenju najavljenih novih mjera

Zbog najave novih mjera za jadransku regiju, čelnici stožera civilne zaštite Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske te Dubrovačko-neretvanske županije održat će sastanak u Splitu na kojem će odlučiti u kojim će slučajevima davati dozvole za velika okupljanja, svadbe i druge događaje koji su epidemiološki rizični i kako će ih se nadzirati, piše HRT.

Naime, premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade naglasio je da se nakon nekoliko epidemiološki mirnih tjedana ponovo bilježi osjetan porast novooboljelih, posebice u četiri jadranske županije.

U tom narančastom djelu Hrvatske od ponedjeljka 26. srpnja vrijedit će nove mjere koje se odnose na bolju kontrolu javnih i većih događanja. Veliku ulogu u tome imat lokalni odnosno županijski stožeri, izvijestio je u podnevnom Dnevniku HTV-a HRT-ov novinar Šime Vičević.

Premijer Plenković očekuje da će se u provedbi novih mjera smanjiti razina nesporazuma i kontradiktornih stajališta kada je riječ o odobravanju javnih događanja.

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je da će se u proces cijepljenja uključiti i ljekarne koje će izdavati i covid potvrde.

– Više malih žarišta vrlo brzo mijenjaju sliku čitavih županija. Zaključak je vrlo jasan, stabilnost stoji na četiri stupa obrane – cijepljenju, epidemiološkim mjerama, edukaciji i osobnoj odgovornosti, istaknuo je, prenosi HRT.

Najnovije

Još iz rubrike