2.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bantić: Već idući vikend moguć masovni dolazak Britanaca u Hrvatsku

Bantić: Već idući vikend moguć masovni dolazak Britanaca u Hrvatsku

Novinar Nino Bantić koji već 25 godina živi i radi u Londonu u Točki na tjedan komentirao je najavu britanskog premijera Borisa Johnsona koji od ponedjeljka planira ukinuti gotovo sve mjere u zemlji.

“Mislim da će se većina mjera ukinuti, radi se o velikoj kocki i riziku, ali on voli eksperimentirati, ali pitanje je kolika je cijena tog kockanja. Logika se ne oslanja na znanstvene činjenice. Postoji pritisak unutar vladajuće stranke onih koji su protiv čvrstih mjera. Znastvenici su upozoravali da će broj skočiti, no ponašali su se kao da se to ne događa”, rekao je Nino Bantić.

Na pitanje što očekuje od takvog scenarija kaže:

“Očekujem da će se ostaviti otvorena vrata, možda rečenice da su napravili maksimalno i apeliraju na savjet građana, ostavit će otvorena vrata za povratak. Najviše brine da se znanstvena javnost slušala, možda ne bismo trebali ni imati krajnje mjere. Da smo imali polustanje, funkcionirala bi i ekonomija i sve.”

Kako tek idući petak u britanskim državnim školama završava školska godina, od idućeg se vikenda može očekivati i veći priljev Britanaca u Hrvatsku:

“Hrvatska je mala zemlja, mogao bi se dogoditi masovni dolazak britanskih turista. Hrvatska je jedina mediteranska zemlja koja će od ponedjeljka biti na zelenoj listi. Bugarska je na zelenoj listi, ali je uvela samoizolaciju za Britance kad dođu. Hrvatska sad izgleda kao najprivlačnija destinacija. Došao sam prije deset dana, javili su mi se prijatelji, pitaju gdje da idu u Hrvatsku. Postoji interes za putovanje. Školski praznici počinju u petak u državnim školama, vidjet ćemo idući vikend hoće li se raditi o značajnijem broju putnika, ja očekujem da će ih biti dosta.”

Najnovije

Još iz rubrike