15.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Uopće nije diskriminacija: U Beroševom ministarstvu procijepljenost ispod 35%, a svi ćemo...

Uopće nije diskriminacija: U Beroševom ministarstvu procijepljenost ispod 35%, a svi ćemo im plaćati – testiranja

Ministar zdravstva, Vili Beroš, u izjavi za novinare uoči sjednice Vlade osvrnuo se na situaciju s procijepljenošću stanovništva.

Kad je riječ o zdravstvenom sustavu, nakon završetka masovne kampanje, prelazimo na određeni novi pristup, a to su obavezna predavanja i edukacija za sve osobe, pa i necijepljene, u zdravstvenom sustavu, rekao je Beroš.

Predavatelji će biti stručnjaci koji će predavati najnovije spoznaje, odgovarati na pitanja i riješiti nedoumice onih koji se ne žele cijepiti. Na taj način ćemo u direktnoj komunikaciji riješiti određene nedoumice. Predavanja će biti obvezna, jer se odvijaju u okviru edukacije pri zaštiti na radu, dodao je.

Prelazimo na specifičniji pristup i naravno da ćemo svim drugim sektorima sugerirati sličan pristup. Procijepljenost među zdravstvenim radnicima raste, kazao je ministar.

Ministarstvo zdravstva bit će prvo koje će osigurati višu sigurnost za radnike.

“Na ulazu u Ministarstvo tražit će se od svih potvrda o preboljenju, potvrda o cijepljenju. Bit će organizirano antigensko testiranje na ulazu u u zgradu”, kazao je Beroš. Plaćeni će biti testovi od strane Ministarstva.

Upitan koliko je zaposlenika Ministarstva zdravstva cijepljeno protiv covida, ministar je rekao da je ispod 35 posto. “Nisam zadovoljan”, rekao je Beroš.

Ministar je rekao i da će se ići na produžavanje covid-potvrda za prve cijepljene na 10 mjeseci, umjesto dosadašnjih 6.

Prihvaćam svoju odgovornost, ali odgovornost moraju preuzeti i oni koji se nisu cijepili, doprinose mogućem nastanku četvrtog vala i produljenju gospodarske krize, rekao je Beroš.

U Europskoj uniji već se razmišljalo da oni koji odbiju cijepljenje snose troškove liječenja. U Hrvatskoj ne idemo u tom smjeru. Država će platiti njihovo liječenje, ali zašto će naš novac ići na liječenje nekoga tko se mogao zaštititi? Ako idemo šire, onda imamo primjer pušenja. Dakle, to je jedan širi problem, ali već se nametnulo kao tema u nekim europskim državama, rekao je Beroš.

Najnovije

Još iz rubrike