28.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Veliki pad novozaraženih u Hrvatskoj: Danas samo 18 novih slučajeva

VIDEO Veliki pad novozaraženih u Hrvatskoj: Danas samo 18 novih slučajeva

U ponedjeljak je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata zabilježeno tek 18 novih slučajeva koronavirusa.

Nove je podatke iznio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji na kojoj je komentirao ljetne epidemiološke mjere.

– U sinergiji svih nadležnih službi činimo sve kako bi zadržali povoljnu epidemiološku situaciju. Ipak, ne treba se zavaravati jer virus je još uvijek među nama, kazao je.

– Svima onima koji se cijepe se otvara mogućnost odlaska na veća okupljanja i događanja, nadodao je, piše Večernji.

– Mi smo sada negdje na više od 40% procijepljenih odraslih stanovnika i svjedočimo padu interesa za cijepljenje. Ali treba tražiti ovakve inovativne načine. S jedne strane pojačavamo medijsku kampanju, s druge strane organiziramo od strane županijskih zavoda i domova zdravlja javne pozive, tako da se može doći cijepiti tko god želi, u bilo koje vrijeme, rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, piše HRT.

Ministar zdravstva Vili Beroš cijepio je građane u autobusu koji obilazi Virovitičko-podravsku županiju, evo što je rekao za Studio 4 HTV-a:

Načelnik Stožera, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina su u Zadru. Ondje se otvara Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone, koji će četvrtu godinu zaredom, kao ljetna operativna centrala, početi rad u Policijskoj upravi zadarskoj, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike