27.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Deveti dan od ludnice u Zadru: Ne očekujem rast zaraženih, situacija je...

Deveti dan od ludnice u Zadru: Ne očekujem rast zaraženih, situacija je mirna

Deveti je dan od spektakularnog slavlja u Zadru nakon što je tamošnji košarkaški klub osvojio naslov prvaka Hrvatske poslije 13 godina, a u dvoranu je pušteno pet tisuća navijača. Premda šef nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović kaže da je epilog tog događaja šestero zaraženih u dvorani, načelnik tamošnjeg stožera Šime Vicković za tportal je kazao da za sada nije zabilježen nikakav rast, no da ipak treba pričekati još nekoliko dana.

Epidemiolog Bernard Kaić kazao je kako je moguće da će Zadar na karti Europe ponovno otići u crveno dok je ministar zdravstva Vili Beroš kazao kako se boji da će za tjedan, dva stići račun za tu nepromišljenost u obliku većeg broja oboljelih u Zadru i Zadarskoj županiji.

Od tog je događaja 5. lipnja danas prošlo devet dana. Do sada se ništa spektakularno nije dogodilo.

No, šef nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović kazao je danas da je nepobitno utvrđeno da je šest osoba zaraženo u tim događanjima.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković kazao je tportalu da je danas zabilježena jedna osoba pozitivna na koronavirus od jučer 85 testiranih. S obzirom na to da se nedjeljom manje testira, danas je već veća gužva na testnim punktovima.

“Situacija je dakle mirna i stabilna, nemamo nijednu osobu na respiratoru. Vezano za samu utakmicu, vidjet ćemo. Negdje sedmog, osmog dana javljaju se simptomi kod osoba koje su bile u kontaktu. Sada je stanje vrlo zadovoljavajuće, a što će biti idućih dan, dva, vidjet ćemo”, kaže Vicković.

Na pitanje očekuje li porast, rekao je: “Ne očekujem. Posljednjih dana, izuzev nedjelje, bili smo na između 13 i 20 novih zaraženih po danu. Udio pozitivnih bio je oko osam posto. Dakle za sada nije zabilježen nikakav rast.”

Kaže da je tek jutros dobio informaciju o šestero zaraženih koje su epidemiolozi povezali sa slavljem 5. lipnja. “Oni obrađuju kontakte, ne bih ja ulazio u to, vidjet ćemo s njima o čemu se radi”, zaključuje, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike