32.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava VIDEO Rimčeva Nevera na magistrali kod Dubrovnika jurila 230km/h, evo prve reakcije...

VIDEO Rimčeva Nevera na magistrali kod Dubrovnika jurila 230km/h, evo prve reakcije iz tvrtke

Na Redditu se pojavila snimka na kojoj se vidi Rimčeva Nevera kako magistralom u blizini Dubrovnika juri više od 230km/h.

Kako se vidi na snimci, osoba koja vozi automobil odjevena je u jaknu s oznakom Rimac Automobila, no zasad nije poznato tko sjedi za volanom.

Komentari ispod videa nisu pretjerano blagonakloni. Iako mnogi korisnici pišu kako je jasno da auto vozi profesionalni vozač, drugi problematiziraju činjenicu da po državnoj cesti juri 230km/h.

Iz Rimac Automobila za Jutarnji kažu kako su tek sada vidjeli snimku te da će istražiti o čemu se radi. – Zalažemo se za poštivanje propisa i to je svima komunicirano, kažu iz Rimca.

– Svim gostima komunicirano je da se prilikom vožnje na javnoj cesti moraju poštivati prometna pravila. Bez iznimke. Imaju priliku probati automobil na javnoj cesti i u prometu kako bi testirali ponašanje auta u svakodnevnim situacijama, dok se testiranje viših brzina radi na za to predviđenim stazama i pistama, dodaju iz kompanije.

Rimčeva Nevera trebala bi biti predstavljena u Dubrovačkim vrtovima sunca te u Brsečinama. Kako Dubrovački vjesnik doznaje, Nevera je stigla s Paga, a cijeli događaj bit će zatvoren za javnost. Iz Rimac Automobila dosad nisu odgovorili niti otkrili o čemu se točno radi.

Rimac je prije dva dana predstavio serijsku verziju pod novim proizvodnim imenom, koji otvara nove dimenzije vožnje, a stoji 2 milijuna eura.

Nikada u povijesti nije postojao automobil poput Rimac Nevere, potpuno električnog hiper automobila sljedeće generacije koji otvara nove dimenzije u cestovnim performansama.

U odnosu na koncept C_Two koji je predstavljen još 2018. godine brojke ostaju iste: s 1914 konjskih snaga iz četiri elektromotora, Nevera može ubrzati do 100 km/h za 1,85 sekundi, a do 100 milja na sat za samo 4,3 sekunde. Zapanjujuće ubrzavanje zadržava tijekom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za 9,3 sekunde. Više detalja o njegovim ipresivnim performansama možete pročitati ovdje, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike