23.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Djevojčica i dječak provalili u kuću, pa kao u igri GTA...

VIDEO Djevojčica i dječak provalili u kuću, pa kao u igri GTA zapucali na policajce: Gdje smo pogriješili da djeca misle da je to OK

Policajci u okrugu Volusia na Floridi nastrijelili su 14-godišnjakinju u utorak navečer nakon što su ona i 12-godišnji dječak pobjegli iz maloljetničkog doma, provalili u kuću, pronašli više komada oružja i zatim otvorili vatru na policajce, objavio je šerif Mike Chitwood, prenosi CNN.

Djevojčica je pogođena u trbuh i ruku i u stabilnom je stanju, dok se dječak predao i nije ozlijeđen, priopćio je šerifov ured.

“Ne znam što bih rekao. Gdje smo pogriješili da 12-godišnjak i 14-godišnjak misle da je u redu napasti policiju?”, rezigniran je je Chitwood.

Šerifov je ured u srijedu objavio više od devet minuta montiranog videa na kojem se vide snimke s kamera na policajcima iz helikoptera.

“Ona nas cilja. Usmjerila je pušku, iza kante za smeće je”, kaže jedan policajac na snimci malo prije nego što su otvorili vatru.

Tužiteljstvo za maloljetnike ih je optužilo za pokušaj ubojstva policajca i oružanu provalu.

Dječak je visok 125 centimetara, a težak je 35,4 kilograma, dok je djevojčica visoka 155 cm i teška 63,5 kilograma, navodi se u dokumentima.

Dječak je na ispitivanju priznao da je više puta pucao na policajce koristeći pištolj, pušku i AK-47 (Kalašnjikov) koje su našli u kući.

Istražiteljima je rekao da su policajce vidjeli ispred kuće, a u tom je trenutku djevojka rekla: “Sredit ću ovo kao u GTA”, referirajući se na videoigru “Grand Theft Auto”.

Dječak je “rekao detektivima da je znao da su policajci kad je pucao na njih jer im je želio nauditi. To su riječi 12-godišnjaka”, rekao je šerif Chitwood na brifingu za vijesti.

Policajci su više puta pokušavali deeskalirati situaciju, uspostaviti osobni kontakt s maloljetnicima, a bili su prisiljeni sakriti se iza drveća od kiše metaka.

“Pokušavamo smiriti situaciju, bacimo mobitel u kuću kako bismo pokušali razgovarati s njima. Četrnaestogodišnjakinja izlazi iz garaže sa sačmaricom, cilja policajce i unatoč upozorenjima da je baci, ona vraća se u garažu. Vrati se drugi put i tada policajci otvaraju vatru “, rekao je Chitwood.

Prema šerifu, dječak je u domu za maloljetnike od 2017. godine. Nema prethodnu kriminalnu povijest, ali ove je godine u školi dva puta prijetio, jednom da će baciti ciglu na zaposlenika, a pet dana kasnije da će ubiti učenika i “prosuti mu crijeva po tribinama”, rekao je Chitwood .

Šerif je u utorak rekao da je djevojka u travnju spalila kuću, ali u srijedu se ispravio rekavši da je djevojka zapalila vatru na šumovitom zemljištu koje je bilo blizu kuća.

Šerifov ured priopćio je da su djeca pucala na zamjenike u četiri odvojena navrata u 35 minuta.

Nakon pucanja u djevojku, dječak, koji je bio naoružan s AK-47, predao se, priopćili su iz šerifova ureda.

U incidentu je sudjelovalo najmanje osam policajaca, priopćio je šerifov ured.

Najnovije

Još iz rubrike