22 C
Zagreb
Naslovnica Tech VIDEO Rimac predstavio Neveru! Hiperautomobil do 300 km/h ubrzava za manje od...

VIDEO Rimac predstavio Neveru! Hiperautomobil do 300 km/h ubrzava za manje od 10 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 412 km/h

Mate Rimac danas je i službeno predstavio automobil na kojem su danonoćno radili tijekom posljednje četiri godine. Ciljeve su postavili jako visoko – željeli su napraviti najbolji električni hiperautomobil na svijetu i u tome su uspjeli.

Model koji je do sada bio poznat kao C_Two danas je predstavljen kao – Rimac Nevera! Za to ime su se odlučili, kako navode u kompaniji, jer nevera odražava fantastične performanse koje se mogu osloboditi u tren oka. Nevera je moćna mediteranska oluja, nabijena munjom koja se pojavljuje iznimno brzinom i snagom. Kada pogledamo specifikacije i performanse, jasno je da se isto može reći i za Rimac Neveru.

Čak 1914 KS omogućuje automobilu da do 60 milja na sat ubrza za 1,85 sekundi, a do 300 km/h za samo 9,3 sekundi. Brzinomjer se zaustavlja na nevjerojatnih 412 km/h. Naravno, ove performanse dolaze i sa svojom cijenom koja će iznositi 2 milijuna eura. U serijskoj proizvodnji pojavit će se samo 150 komada Nevere, a kao znak posvećenosti projektu Mate Rimac osobno će testirati i potpisati svaki primjerak prije nego što se dostavi kupcima.

C_Two je prvi put predstavljen 2018. na sajmu automobila u Ženevi te su tijekom godina inženjeri kompanije usavršavali model na svim razinama. Većina ključnih komponenti razvijena je u sjedištu Rimac Automobila u Lijepoj Našoj te su svi sustavi poboljšani i unaprijeđeni u odnosu na prve prototipove. Kad smo prvi put predstavili C_Two, postavili smo izuzetno visoke ciljeve. Ali smo od početka tražili načine kako da ih nadmašimo, komentirao je razvoj Nevere Rimac naglasivši kako je to automobil koji je sanjao kada je prije 10 godina krenuo na “nemoguće putovanje”, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike