0.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Preminuo i odvjetnik Batarelo, zastupao je brojne poznate klijente, umro je od...

Preminuo i odvjetnik Batarelo, zastupao je brojne poznate klijente, umro je od posljedica bizarne nezgode

Još jedan poznati odvjetnik, Mirko Batarelo (71) preminuo je nakon što je dulje vrijeme bio iznimno lošeg zdravlja nakon bizarne nezgode kada je pao s ljestava dok je pokušao promijeniti žarulju i pritom zadobio teške ozljede glave i kralježnice.

Batarelo je preminuo u subotu, a bit će pokopan u srijedu na samoborskom groblju. Batarelo, koji je nekada radio u zagrebačkoj carinarnici, studirajući uz rad završio je Pravni fakultet.

Odvjetnički ured otvorio je 1992., a specijalizirao se za postupke carinskih prekršaja, krijumčarenja, ali i velike predmete gospodarskog i klasičnog kriminaliteta.

Među njegovim viđenijim klijentima bili su i bivši ministar turizma Ivan Herak, tajkun Miroslav Kutle, osumnjičeni narkodiler Saša Vukadin, “kraljica kave” Kata Bakula i brojni drugi.

Mirko Batarelo u javnosti je poznat kao jedan od aktera velikog pravosudnog skandala iz 2003. Bio je dobar prijatelj s Radovanom Ortynskim, pa se početkom 2000-ih pisalo o tome da je upravo on bio glavni razlog razdora između Šime Lučina, tadašnjeg ministra unutarnjih poslova i glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog.

Pisalo se i o neobičnoj provali u njegov ured u Gajevoj ulici u Zagrebu, a nekoliko godina kasnije pokraj njegove obiteljske kuće u Samoboru izgorjeli su BMW X5 i Golf “petica”, koje su koristile njegova supruga i kći, ali ti požari nisu imali nikakve veze sa sudskim slučajevima nego su uzrok požara bile neispravne instalacije, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike