19.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Zlokobna poruka na zagrebačkoj tržnici: Sa stabla vise četiri vješala, napokon policija...

Zlokobna poruka na zagrebačkoj tržnici: Sa stabla vise četiri vješala, napokon policija izašla na teren

Na jednom stablu, tik uz tržnicu u zagrebačkoj Dubravi, osvanula su četiri konopa vezana tako da simboliziraju vješala.

Fotografija je objavljena na Facebook grupi dubrava.hr uz komentar: “Plac dubrava. Izbori se bliže…”.

Da su vješala doista tamo, potvrdila je i prodavačica iz obližnje trgovine. Doduše, vješala nije vidjela prije nego što smo je zamolili da malo bolje promotri stabla kraj trgovine u kojoj radi. “Gle, stvarno su tu. Jedva sam ih primijetila. Tako su bezveze”, rekla je ne krijući razočaranje.

Iako su Zagrebačke policije najprije rekli da o vješalima kraj tržnice u Dubravi ne znaju ništa niti su zaprimili dojavu, no nakon što je Dnevnik.hr objavio priču ipak su izašli na teren.

”Službenici su izašli na mjesti događaja i napravit ćemo sve potrebne radnje”, kratko su kazali.

Što je autor htio poručiti zlokobnom instalacijom, zasad je nepoznanica. Činjenica je da je užad na granama osvanula dan nakon incidenta u Borovu, kad je skupina navijača, hodajući selom u pratnji policije, glasno uzvikivala “ubij Srbina” i “Srbe ćemo klati”.

Vukovarska policija tek je danas izvijestila da je zbog tog incidenta privela 14 osoba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju opisano u članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona. Riječ je o kaznenom djelu za koje je predviđena kazna do pet godina zatvora.

Fotografija je u spomenutoj grupi na Facebooku u svega sat vremena prikupila više od stotinu reakcija, od čega je bilo 70 lajkova i 41 nasmijani emotikon. U nekoliko komentara, međutim, korisnici se zgražaju. “Tko se ovo igra pravednika?”, upitao je jedan korisnik, a drugi je napisao: “Ni meni nije smiješno”, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike