12.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO BBB-i vikali ulicama Borova uz policijsku pratnju, neki su izdvojeni

VIDEO BBB-i vikali ulicama Borova uz policijsku pratnju, neki su izdvojeni

Skupina BBB-a nacrtala je u subotu uz pratnju policije mural na zidu Veleprometove trgovine u Borovu u spomen masakriranim hrvatskim redarstvenicima. Nakon toga načelnik Borova Zoran Baćanović oglasio se jučer priopćenjem za javnost u kojem ocjenjuje taj mural nepoželjnim i mještane Borova poziva “da ostanu hladne glave i da ne nasjedaju na ovakvu provokaciju, koja očigledno ima za cilj unošenje nemira”.

Danas, u nedjelju rano ujutro, skupina 20-ak mladića položila je vijence na memorijalnom spomeniku 12 redarstvenika.

Općina Borovo na svojim Facebook stranicama objavila je dvije snimke na kojima se vide mladići kako prolaze mjestom u nedjelju, na pravoslavni Uskrs i skandiraju i pjevaju.

Glasnogovornik PU Dragoslav Živković potvrdio je da su u nedjelju, 2. svibnja, oko 6.30 sati ujutro, nakon što su položili vijence na memorijalnom spomeniku 12 redarstvenika, 20-ak mladića krenulo u koloni kroz mjesto te da su izvikivali neprimjerene poruke. Kako je Novostima rekao Živković, policija je odmah reagirala, izdvojila vikače, utvrdila njihov identitet i provela kriminalističko istraživanje.

AUDIO Mural masakriranim redarstvenicima je nepoželjan: Načelnik Borova odgovorio Milanoviću koji ga je nazvao papkom, Penavu optužio za provokacije

Zločin bez kazne: Obilježava se 30. obljetnica ubojstva i masakra 12 redarstvenika u Borovu

Najnovije

Još iz rubrike