30.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Prognoza vremena: Još će kratko biti tmurno, a onda nas očekuju sunčaniji...

Prognoza vremena: Još će kratko biti tmurno, a onda nas očekuju sunčaniji i topliji dani

Oblačan i tmuran prvi dio tjedna potrajat će i danas kako se vlažan zrak iz zapadnog Sredozemlja premješta preko našeg dijela Europe. Vlage će biti sve manje, no prave stabilizacije nema na vidiku.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne posvuda tmurno i kišovito, osobito na Jadranu i područjima uz njega, gdje u gorju i unutrašnjosti Dalmaciji može pasti i obilnija količina oborine, dok ponegdje može biti i grmljavine. Na kopnu vjetar slab, pod Velebitom umjerena, mjestimice pojačana bura, a u Dalmaciji jako jugo. Svježe.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima ostaje oblačno, no kiše postupno biti sve manje, a prema večer i će i prestajati. Čak će se tada i naoblaka ponegdje smanjiti. Mirno, ali tek malo manje svježe nego jučer.

U Slavoniji kiša još rjeđa, uglavnom koja kap u Posavini i oko Slavonskog gorja, a bit će postupno i sve manje oblaka. Većinom bez vjetra, a temperatura malo viša, između 13 i 15 °C.

U Dalmaciji barem djelomično razvedravanje, no još uvijek prema sjeveru, osobito u zaobalju može pasti kakav kraći grmljavinski pljusak. No, bit će ugodnije slabljenjem juga, a temperatura ostaje oko 19 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju ostaje uglavnom oblačno, ali uz sve rjeđu i slabiju kišu, nešto uporniju na širem riječkom području i u Gorskom kotaru. Bura će potpuno oslabjeti pa će biti i malo ugodnije.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijede sunčaniji i osjetno topliji dani, ali i dalje nestabilni uz južinu. Bit će česte izmjene oblačnih i sunčanih razdoblja, a gotovo svakodnevno može pasti malo kiše ili kakav kraći pljusak, većinom u gorju, a posvuda češće potkraj subote i u noći na ponedjeljak.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru vrijeme po jugu, izraženije u danima vikenda. Donosi to opet više oblaka i povremenu kišu na sjeverni dio Jadrana, prije svega šire riječko području, dok će prema jugu biti više sunca i mogućnost za kišu većinom samo u zaobalju. No, bit će barem ugodno toplo, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike