14.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Vještak o stravičnoj nesreći u Dubravi: On je vozio abnormalno velikom brzinom,...

Vještak o stravičnoj nesreći u Dubravi: On je vozio abnormalno velikom brzinom, tri puta većom od dozvoljene; Zbog sve te krize i situacije, ovo je očekivano

U Zagrebu se u ponedjeljak dogodila teška prometna nesreća u kojoj je 67-godišnjak, koji nije bio alkoholiziran, izazvao nesreću u Dubravi pri čemu je razbio osam parkiranih automobila. Također, noćas su poginula i dvojica mladića u prometnoj nesreći kod Knina, piše HRT.

Nažalost, iz dana u dan stupci crne kronike se pune. Crni niz stravičnih nesreća nastavljen je totalnim kaosom u Dubravi koji je izazvao 67-godišnjak te nesrećom kod Knina u kojoj su izgubljena još dva mlada života.

– Zbog sve te krize i situacije, ovo je očekivano. Ovaj sudar u Dubravi je vrlo zanimljiv jer se radi o čovjeku starosti 67 godina, koji bi zbog životne dobi trebao biti pravi gospodin i primjer drugima. On je vozio abnormalno velikom brzinom, tri puta većom od dozvoljene, a svi znamo da je tamo sklisko i opasno i pri puno manjim brzinama, istaknuo je gostujući u Studiju 4 prometni vještak Goran Husinec dodajući da doista ne zna što je tom čovjeku bilo.

– Sva sreća jest da nitko nije stradao, čovjek je dobio lakše ozljede. Jedan pješak je isto prošao s lakšim ozljedama, dodaje.

Daljnje kriminalističko istraživanje bi trebalo pokazati kako je došlo do toga da čovjek već starije životne dobi, izazove ovakvu strašnu nesreću.

Husinec dodaje da je pravo čudo da nitko nije stradao jer je područje gusto naseljeno te se u tom vremenu, a radi se o radnom danu, na ulicama nalazi puno ljudi.

Navodno je, govore svjedoci, vozač koji je izazvao nesreću, izašao iz auta i ponavljao “Što se dogodilo?”.

– Čovjek definitivno i da je bio najzdraviji, nakon takvog udarca, bi bio u nekakvom teškom stanju. On sigurno jako natučen i to je jako veliki šok, dodaje prometni vještak Husinec.

– On je udarao u parkirane automobile, pri tome je gubio energiju, dok se na kraju nije zaustavio na krovu. Da je pri toj brzini udario u nešto tvrdo poput stupa, vjerojatno ne bi preživio, ističe.

Kaže kada je prvi puta vidio snimku da je bio siguran da se radi o mlađem vozaču, koji je drogiran, ali da se takve stvari događaju očito događaju i starijima.

– Ajde da netko vozi 20% više od dozvoljenog, ali ako netko vozio avionskim brzinama, onda stvarno…, zaključuje.

VIDEO Krš i lom u Dubravi, jedan pješak za dlaku izbjegao smrt, drugi ozlijeđen kad je rukama zaustavljao auto

Najnovije

Još iz rubrike