28.8 C
Zagreb
Naslovnica Tech Musk tvrdi da autopilot nije bio uključen u užasnoj nesreći Tesle

Musk tvrdi da autopilot nije bio uključen u užasnoj nesreći Tesle

Teslin direktor Elon Musk tvrdi kako autonomni sustavi njegovog automobila nisu igrali ulogu u stravičnoj smrti dvojice muškaraca u Teksasu.

– Podaci koje smo dosad prikupili pokazuju da Autopilot nije bio aktivan i da ovaj automobil nije kupio FSD (puna autonomna vožnja). Dodatno, Autopilot bi zahtijevao oznake traka na cesti, čega na ovoj ulici nije bilo – napisao je Musk na Twitteru komentirajući članak Wall Street Journala o samoj nesreći.

Teslin Model S u nedjelju je izletio s ceste, zabio se u stablo i zapalio u malom mjestu sjeverno od Houstona. Policija je jučer izvijestila kako nitko nije bio za volanom. Jedan muškarac pronađen je na zadnjem sjedištu, a drugi na suvozačkom.

Iz policije su za New York Times rekli kako su supruge stradalih muškaraca čule da se muškarci dogovaraju kako bi išli na vožnju u minutama prije nesreće. Navodno su i pričali o vožnji na autopilotu. Imali su 59 i 69 godina.

Vatrogascima je trebalo nekoliko sati kako bi ugasili baterije koje su se zapalile u nesreći. Istražitelji kažu kako još nije poznato jesu li bili uključeni autonomni sustavi u trenutku nesreći. Inače i u Teslinim priručnicima navodi se da se autonomni sustavi trebaju koristiti samo uz ‘aktivan nadzor’, prenose 24sata.

U automobilu nije bilo vozača? Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći Tesle

Najnovije

Još iz rubrike