9.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milanović: Plenković se prepao, nema dovoljno žetona

Milanović: Plenković se prepao, nema dovoljno žetona

Predsjednik Republike Zoran Milanović na Facebooku se osvrnuo na posljednje izjave premijera Andreja Plenkovića.

“Ništa novoga, Plenković se prepao. Dokazani herojski zec. Jutros se junačio i prijetio opozivom Predsjednika Republike, a sada se skriva iza Mosta. K’o Brka na trulom HDZovom mostu uvjerava nas kako “nije to tako loše kao što izgleda”. Loše je, loše. Nema dovoljno žetona, Milorad i Zekanović nisu dostatni.

Jasno, ne daje niti jedan odgovor na pitanja koje sam mu postavio, na pitanja čiji odgovor traže građani Hrvatske. Ali, koliko god brz bio u bijegu od odgovornosti, suvereni vladar briselskih hodnika – prije nego pobjegne Charlesu Michelu pod skute – položit će račune”, poručio je Milanović na Facebooku.

Podsjetimo, ranije danas sve je komentirao Andrej Plenković.

“Teško da može doći do našeg opoziva. Bili su izbori za Hrvatski sabor, HDZ je pobijedilo, formirali smo vladu i nastavili kontinuitet naše odgovorne politike. Mi ćemo tu odgovornost, to povjerenje birača, nastaviti sljedeće tri godine i četiri, pet mjeseci, usprkos pozivima predsjednika Milanovića. Mogao je nazvati i pitati kuha li se neki opoziv, to nije realno. Zbog njegovih drugara iz Mosta to nije realno”, rekao je.

Plenković smatra kako je predsjednik Republike doživio težak pravni poraz.

“On je i politički ponižen jer ne može izabrati kandidatkinju kojoj je on ovo priuštio. Otud ta frustracija. Predsjednik je u cijelosti preuzeo ulogu lidera ljevice. Ja razumijem da je njemu teško, gubi od nas. Nervoza je rezultirala egzaltacijom, možemo govoriti o verbalnoj agresiji, prije svega prema Pupovcu, on bi se njima trebao ispričati. Ja sam na to navikao, ali neki možda nisu, od tog našeg Facebook junaka. Smatram da bi se on trebao ispričati gospodinu Pupovcu, nizu drugih, javnosti kojoj je ovo priušio na Cvjetnicu i u velikom tjednu. To će sigurno naići na odobravanje ove klerikalne desnice Mosta”, kazao je Plenković, prenosi N1.

Plenković o opozivu Milanovića: Zbog njegovih drugara iz Mosta to nije realno

VIDEO Jandroković: Opoziv Milanovića u ovom trenutku nije realan

Milanović uzvraća: Razmisli Plenkoviću, treba li tebe opozvati?

VIDEO Plenković odgovorio na pitanje o opozivu Milanovića: Riječ je o političkom divljaštvu… Gospodine Grbin, Klisović, zašto šutite?

Najnovije

Još iz rubrike