0.2 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Ugostitelj koji je HDZ-ovcima poručio da nisu dobrodošli: Kafić otvaram sam, djelatnici...

Ugostitelj koji je HDZ-ovcima poručio da nisu dobrodošli: Kafić otvaram sam, djelatnici se boje zbog prijetnji

Riječki kafić ‘Three Monkeys’, koji je pažnju javnosti privukao Facebook objavom da HDZ-ovci nisu dobrodošli, u ponedjeljak će morati otvoriti sam vlasnik Tomislav Kovačević. Naime, nakon objave uslijedile su prijetnje, te se djelatnici osjećaju ugroženi i boje se doći na posao.

– Inače ne radim u lokalu, ali sutra ću otvoriti sam jer se moji ljudi nakon prijetnji boje i ja ih razumijem. U prijetećim porukama koje ću, radi preventive i sigurnosti svoje obitelji i djelatnika prijaviti nadležnima, navodi se kako njih (HDZ-ovaca) ima 293 tisuće, plus dodatne glasačke mašinerije te kako se trebam paziti jer sve ovo neće dobro završiti. Drugim riječima – tko god digne glas protiv vladajućih, a to je najčešće manjina ili pojedinac, neće dobro proći – kazao je Kovačević za 24sata.

Kovačević se danas ponovno oglasio i na Facebooku i uz fotografiju kafića napisao “Ovo nije Slavonska”, aludirajući na adresu kluba Dragana Kovačevića u Zagrebu, u kojem su se svojedobno okupljale razne utjecajne osobe.

Na upit bi li, kao profesionalac, ipak skuhao kavu premijeru Plenkoviću i, recimo, ministru Berošu da navrate u “Three Monkeys”, rezolutan je:

– Ne bih. Ne smijem ih potjerati, ali bi ih odbio uslužiti jer jednostavno želim poslati jasnu poruku da ovako više ne može. Ja sam obični kafanlija, koji samo želi normalno raditi, živjeti i odgajati svoja tri sina. Dosta je više nepravde i ugnjetavanja, a ovu moju reakciju shvatite kao krik za slobodu i moju državu.

Kovačević razmišlja i tužiti HDZ.

– Ako ja kao vlasnik kafića moram odgovarati ako se ne pridržavam svih epidemioloških mjera, kao što navijački klub mora odgovarati za postupke svojih navijača, onda i HDZ mora odgovarati za svoje glasače – smatra Kovačević. Ponovio je da je “nagrada” ugostiteljima da mogu prodavati kavu za van, što su dosad mogle benzinske crpke, frizerski saloni, kiosci i drugi, za njega poniženje.

– Jednostavno, ovo je kap koja je prelila čašu, kako meni, tako i mnogim mojim kolegama, koji nisu građani drugog reda i koji redovno plaćamo poreze i plaće dok oni “nama”, tj. našim djelatnicima, u zaostatku daju potpore od tih 4000 kn. Pa bilo bi isplativije da su na birou. I, ako je tako, zar mi, koji smo u svoje poslove uložili sve, ne zaslužujemo naknadu? – pita se ogorčeni vlasnik riječkog kafića, prenosi Večernji.

Poznati kafić poručio HDZ-ovcima i simpatizerima da kod njih više nisu dobrodošli: Molim vas da nas zaobiđete

Najnovije

Još iz rubrike