2.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Sezonsko čišćenje ormara: 5 ključnih pitanja koja će pomoći

Sezonsko čišćenje ormara: 5 ključnih pitanja koja će pomoći

Kod reevaluacije svoje garderobe, koja inače završava s dijelom odjeće u kanti za smeće ili proslijeđenom dalje, nije uvijek lako donijeti odluku što ostaviti, a čega se riješiti.

Bez obzira na to hoće li vam nakon akcije ostati osam komada ovih pet pitanja si uvijek trebate postaviti kako biste donijeli pravu odluku i u svom ormaru ostavili odjeću koju volite, stvarno nosite i koja je cijela i čista.

1. Pristaje li mi još uvijek?

Najlakši način da započnete s čišćenjem je prvo provjeriti što od odjeće vam odgovara, budući da je u posljednjih godinu dana puno ljudi nabacilo koji kilogram.

Sve što vam nije taman ili vam sad loše stoji zbog novih oblina spakirajte i poklonite ili bacite. Također, nemojte ostavljati robu iz sentimentalnih razloga – napunit ćete si ormar stvarima koje ne možete nositi, tako da će izgledati kao da imati puno opcija, a u biti nemate.

2. Ima li roba mrlja koje ni nakon niza pranja nisu otišle?

Svi imamo taj jedan odjevni komad koji je nevjerojatno udoban, ali je, nažalost, dosegao svoju granicu s količinom mrlja na sebi.

Iako nikad niste ni mislili tu robu nositi izvan kuće, s vremena na vrijeme je potrebno nabaviti novu odjeću koju nosite po kući. Pogotovo sad kad mnogi od nas većinu vremena provodimo u svom domu.

3. Hoću li stvarno ovaj komad nositi više puta?

Sigurno imate barem jednu koktel haljinu koju ste kupili zbog jedne prigode i sad već godinama stoji u ormaru. Možete li se ponovo zamisliti u njoj ili sjetiti se neke prigode za koju biste je obukli?

Ako je odgovor na ova pitanja – ne, radije je poklonite nekome kome treba. I tako sa svim takvim komadima. Nekoga ćete jako razveseliti, a vi ćete raščistiti ormar od nepotrebnih odjevnih predmeta piše Cosmopolitan.

Također, ovo pitanje je dobrodošlo i prilikom kupnje novih odjevnih predmeta. Iako je zabavno kupovati lijepe svečane komade, količina novca i prostora izgubljena držanjem tog predmeta koje ste samo jednom nosili nije toliko zabavna ili praktična.

4. Mogu li ovo nositi i sljedeću sezonu?

Svi volimo trendovske komade odjeće, ali problem s njima je da ih nakon te sezone više i ne nosimo. Ili im ne odgovara na to što inače nose ili je u pitanju ‘statement’ komad, kojem je davno prošlo vrijeme.

Poklonite te komade odjeće lokalnoj dobrotvornoj organizaciji ili iskoristite za neke hobije.

5. Je li taj komad svestran?

Jako bitno pitanje kod odluke što baciti ili ostaviti je li može li se neki komad odjeće nositi u više kombinacija. Umjesto da imate ormar pun odjeće koja ne paše jedna drugoj, probajte se fokusirati na klasične komade neutralnih boja koje možete kombinirati s raznim dodacima, prenose 24sata.

Zapitajte se: Mogu li ovu suknju nositi na posao u ozbiljnoj kombinaciji i onda navečer na nju nabaciti lijepu majicu i nešto nakita i imati odjevnu kombinaciju za izlazak? Ako ne, treba li mi doista?

Najnovije

Još iz rubrike