5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Hrga o nepravdama i prosvjedu poduzetnika: Što oni znaju kako je ovom...

Hrga o nepravdama i prosvjedu poduzetnika: Što oni znaju kako je ovom na trgu s 4 tisuće kuna kad zna da mu je sigurno u džepu 3, 4 puta više

Bivša novinarka, urednica i savjetnica predsjednice RH Mirjana Hrga osvrnula se na današnji prosvjed poduzetnika:

“Kad vidim neke političare koji su došli na prosvjedni skup Udruge Glas poduzetnika, nije mi ugodno, ali kad vidiš sve te ljude, tisuće koje su na izdisaju, još je gore.

Nije zgodno ni državi.

Gube svi.

Međutim, vidim ovo kao sjajnu priliku da napokon na dnevni red dođe tema koja se desetljećima zaobilazi – parafiskalni nameti.
Ne može čovjek od davanja državi disati.

OK, razumijem, država košta, županija košta, grad košta…sve košta. Ali moraju li saborski zastupnici, isti ovi što se šepure sada na trgu, savjetnici, vijećnici i slični imati tolike plaće?

Odakle im obraz?

Nije li čast sama po sebi predstavljati svoj narod, služiti državi?

Što oni znaju kako je ovom na trgu s 4 tisuće kuna kad zna da mu je sigurno u džepu 3, 4 puta više.

Mora li biti toliko osobnih šofera za prenemaganja onih političara kojima to nije nužno, direktora državnih poduzeća, udruženja? Zašto da po njih dolazi auto koji mi plaćamo? Kako su do sada išli na posao?

Zvuči mizerno u ukupnoj sumi novca, ali promjene na toj sitnici bile bi krupan znak dobre volje i shvaćanja što je primjereno a što nije”, napisala je Hrga na svom fb-u.

Puna su im usta domoljublja. Domoljublje je kada pomažeš svom narodu. Zamisli da se njih 151 saborski zastupnik odrekne samo polovice svoje prosječne neto plaće u korist stradale Banovine. To je oko 150 000 eura mjesečno, odnosno oko 1.800,00 EURA (!) godišnje, dodala je Hrga.

VIDEO Veliki prosvjed u Zagrebu: Dajte nam da radimo! Ćoriću odlazi; Poduzetnici poslali pojedinačne poruke

Najnovije

Još iz rubrike