5.8 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Ćorić: Moramo se strpjeti još malo, pa će i ugostitelji moći opet...

Ćorić: Moramo se strpjeti još malo, pa će i ugostitelji moći opet raditi

Pokušavamo osigurati da proljetni i ljetni dio sezone, one najintenzivnije i najplodonosnije financijski, kao zemlja prođemo na najbolji mogući način, rekao je za RTL ministar ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

– Upravo zbog toga, zbog činjenice da se novi sojevi virusa šire, pokušavamo i sada i narednih dana apelirati na strpljenje. Naše brojke su puno bolje nego prije mjesec dana, međutim treba nam još malo vremena, da se pomalo počnemo otvarati i da ugostitelji i svi ostali koji pate zbog ovakve situacije, konačno počnu raditi – dodao je Ćorić.

Ćorić se nada kako će među poduzetnicima i ugostiteljima biti još strpljenja, s obzirom na to da su odgovorni jasno pojasnili u kakvoj se trenutnoj epidemiološkoj situaciji nalazimo. Napominje kako treba razmišljati o onom radno puno intenzivnijem dijelu godine.

– To je vrijeme kada svi zajedno možemo ubirati plodove odgovornosti koju smo pokazali u proteklim mjesecima i koju ćemo pokazati, nadam se, u idućih nekoliko tjedana”, rekao je Ćorić te naglašava kako svako okupljanje, pa i ispred kafića koji bi radili kavu za van, je iz epidemiološke perspektive problematično.

Podsjeća kako se i u ovom trenutku ljudi u bolnicama bore za život. Ćorić vjeruje da sveukupnom odgovornošću možemo dovesti da sveukupno svega izađemo kao pobjednici.

– Vlada je tu da osigura ekonomski dio mjera, a svi smo tu da budemo odgovorni – kazao je Ćorić.

Prokomentirao je i kako ne treba ukinuti obaveznu članarinu za HGK.

– Hrvatska gospodarska komora je institucija koja postoji 160 godina. U proteklih pet godina doživjela je značajnu transformaciju i u četiri navrata smanjenje članarine. Varijanta u kojoj ne postoji jedna takva institucija sa sigurnim financiranjem zapravo pretpostavlja potpunu prepuštenost poduzetničkog sektora samom sebi. Postojanje HGK-a u kontinuiranu afirmaciju pozitivnih vrijednosti i reformu njezinog funkcioniranja, je nešto što hrvatskom gospodarstvu otvara određene mogućnosti – rekao je Ćorić, prenose 24sata.

VIDEO Božinović: Ne vidim razloga za pobunu ugostitelja. Da je vani 24 stupnja terase bi bile otvorene

Ugostitelji bijesni zbog nepopuštanja mjera: Odluka je katastrofalna. Imamo dosta opcija, od tužbi do građanskog neposluha

Šef HUP-a: Ugostiteljstvo će trebati pomoć i nakon što se mjere ukinu

Bujas o mjerama: Ja da imam caffe bar, ja bih otvorio svoj kafić

Bujas: Tražimo da se 1. veljače krene s otvaranjem kafića, restorana i teretana. Pojasnio i zašto im je vrlo važno najkasnije tada krenuti s radom

Poduzetnici izgubili strpljenje, pozvali na skup u centru Zagreba: Sve smo drugo pokušali, ovo je jedini način da nas čuju i vide

Najnovije

Još iz rubrike